Politerno > Україна і світ > Пропонуємо запровадити локдаун з перших чисел січня – Степанов

Пропонуємо запровадити локдаун з перших чисел січня – Степанов

  • 4 Грудня, 2020
  • 774 Переглядів
  • 0

Локдаун до кінця року впроваджуватися не буде, але МОЗ запропонує жорсткий карантин з перших чисел січня на три тижні.

Про це заявив голова МОЗ Максим Степанов на брифінгу 4 грудня.

“Усі лікарі розуміють, що з кінця січня і протягом лютого очікується сезонний пік захворюваності на грип. Це призведе до серйозного навантаження на медичну систему, тому до цього періоду потрібно підійти з мінімально можливими цифрами захворюваності на COVID-19, із мінімальною кількістю госпіталізованих із COVID-19.

Ми як Міністерство охорони здоров’я не будемо рекомендувати вводити жорсткий карантин до кінця грудня, адже бачимо стабільний приріст нових випадків коронавірусної хвороби без різких стрибків. І ми можемо стверджувати, що наша медична система повністю витримає те навантаження, яке зараз є у зв’язку з COVID-19… Ми точно витримаємо до кінця грудня.

Але у зв’язку з тим, що рівень захворюваності та рівень госпіталізації залишаються на досить високому рівні, ми бачимо необхідність збити цю хвилю “ковіду” і довести її до мінімально можливих цифр.

Спираючись на медичні і протиепідемічні показники, ми пропонуємо – і будемо пропонувати це уряду – плановий жорсткий карантин з максимальними обмеженнями, починаючи з перших чисел січня. Вважаємо, що тривалість такого карантину для досягнення максимального ефекту має бути три тижні”.

Раніше ми писали, що локдаун в Україні можуть ввести на три тижні, а триватиме він з 2 по 21 січня.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE