Politerno > Україна і світ > Новорічний “подарунок”: НКРЕКП підвищила тарифи на тепло на 2021 рік

Новорічний “подарунок”: НКРЕКП підвищила тарифи на тепло на 2021 рік

  • 24 Грудня, 2020
  • 1022 Переглядів
  • 0

Національна комісія з регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) переглянула тарифи на виробництво теплової енергії в 2021 році.

Як повідомляється в звіті НКРЕКП, опублікованому за результатами засідання 24 грудня, ревізії були піддані тарифи для населення, бюджетних і релігійних організацій та інших споживачів на 2021 рік.

 

Зокрема, тарифи підняли для всіх 23-х ТЕЦ і когенераційних установок (систем, що дозволяють одночасно отримувати теплову та електричну енергії за допомогою електрогенераторів).

З 23 теплоелектроцентралей найменш тариф був підвищений для Дніпровської ТЕЦ – на 5,5%, і найбільше – для ТОВ “Євро-реконструкція” – на цілих 49,7%.

У числі компаній-рекордсменів також Новороздольська (+ 37,1%) і Новояворівська ТЕЦ (+ 34,1%). Обидві компанії належать ТОВ “Нафтогаз Тепло”. Крім того, істотно подорожчає теплоутворення для Білоцерківської ТЕЦ – на 33,2%, для ТОВ “Сумитеплоенерго” – на 25%, а також для Чернігівської ТЕЦ – на 24,1%. Для інших обласних теплогенераторів – тарифи збільшили приблизно на 15-20%.

Необхідність підвищення тарифів на теплову енергію в 2021 році регулятор пояснив “істотним зниженням обсягів виробництва теплоенергії, підвищенням фонду зарплати для ліцензіатів, зростанням цін на паливно-енергетичні ресурси, а також зростанням витрат на послуги з розподілу природного газу”.

Як повідомили в НКРЕКП, “планування витрат, що включаються в повну собівартість виробництва електричної та теплової енергії”, було виконано з урахуванням зростання цін на матеріальні витрати на ремонт, витрати на придбання палива і його транспортування, ціни енергетичного вугілля, природного газу, а також амортизаційних витрат. Крім того в тариф включені відрахування профспілкам і фінвитрати на охорону праці.

Яким чином нові тарифи позначаться на вмісті гаманців громадян України, сказати поки складно, оскільки цінова політика на тепло і світло регулюється на місцях. Однак судячи зі зростання вартості послуг та сировини для самих компаній, причин для зниження кінцевих цін поки не вбачається.

Нагадаємо, Міненерго анонсувало підвищення з наступного тижня тарифів для населення на електроенергію.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE