Politerno > Україна і світ > Комітет ВР не захотів розбиратися з кнопкодавством за Шкарлета – коментарі нардепів

Комітет ВР не захотів розбиратися з кнопкодавством за Шкарлета – коментарі нардепів

  • 24 Грудня, 2020
  • 622 Переглядів
  • 0

Комітет ВР з питань регламенту та депутатської етики відмовився розглядати матеріали щодо “кнопкодавства” під час голосування за призначення міністром освіти та науки Сергія Шкарлета, бо це питання “не належить до відань комітету”.

 

Спочатку народна депутатка від “Голосу” Інна Совсун у Facebook повідомила: “Погані новини. Комітет з питань Регламенту та депутатської етики відмовився розглядати матеріали, що свідчать про кнопкодавство під час голосування за призначення міністром освіти й науки Сергія Шкарлета.

Я розумію позицію ОПЗЖ, вони захищають своїх кнопкодавів. Частина “слуг народу” заявили, що для них це витрачання часу, і у них є важливіші справи. Непогано, чи не так? Дійсно, навіщо членам комітету з питань Регламенту та депутатської етики розглядати порушення Регламенту та депутатської етики?”.

Совсун пообіцяла згодом оприлюднити матеріали, які зібрали її колеги і які не захотів розглянути регламентний комітет.

Згодом заступник голови комітету Сергій Євтушок з “Батьківщини” в коментарі “Суспільне” зазначив: “Голова комітету (Сергій Кальченко зі “Слуги народу” – ред.) у неї (депутата від “Голосу” Інни Совсун – ред.) запитав, чому ви не несете повідомлення про скоєння злочину до Державного бюро розслідувань, вона не знає, що відповісти.

Ми що, ДБР? Чи хто ми? Вони хотіли якісь докази продемонструвати, а ми хто такі? Ми ж комітет, а не силові структури. Їх (докази – ред.) треба до ДБР нести.

Це належить до відань Комітету з питань правоохоронної діяльності. Там розглядаються подібні історії: кримінальні провадження і посилення відповідальності. Наш комітет не є тим комітетом, який мав би це розглядати”.

Нагадаємо, 17 грудня Верховна Ради підтримала призначення Шкарлета, хоча профільний комітет із питань освіти двічі не підтримав подання про його призначення.

Присягу про вступ на посаду міністра Шкарлет складав під крики “Ганьба!”, адже його звинувачували у плагіаті в наукових роботах, праці на Партію регіонів та “крило” колишнього міністраосвіти та науки Дмитра Табачника.

Під час години запитань до уряду у парламенті прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Сергій Шкарлет призначений на посаду міністра освіти та науки згідно з чинним законодавством, попри звинувачення на його адресу в плагіаті з боку освітянської спільноти. Він послав незгодних з цим призначенням до суду.

У відповідь на призначення міністром освіти Сергія Шкарлета кілька студентських організацій заявили про проведення акції протесту.

Видання “Бабель” опублікувало ефірні тези нардепів від “Слуги народу” за 17-18 грудня, які опинилися в розпорядженні редакції. Вони досить цікаві і показові, і зачіпають кейси міністерських призначень (в тому числі Шкарлета), справи Тетяни Чорновол, смерті мера Харкова Геннадія Кернеса, майбутнє глави НАБУ Артема Ситника і загальні підсумки року.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE