Politerno > Україна і світ > Чим далі заходить ситуація, тим складніше стає врегулювання на Донбасі – Пєсков

Чим далі заходить ситуація, тим складніше стає врегулювання на Донбасі – Пєсков

  • 27 Грудня, 2020
  • 716 Переглядів
  • 0

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков вважає, що врегулювати конфлікт на Донбасі стає все складніше.

Про це Пєсков заявив в інтерв’ю програмі “Москва. Кремль. Путін” на телеканалі “Росія-1”, пише ТАСС.

 

“Мова йде про внутрішньоукраїнський конфлікт. Ні Росія, ні Франція, ні Німеччина не є учасниками або сторонами в цьому конфлікті. І Росія, і Німеччина, і Франція роблять усе можливе, щоб допомогти Україні врегулювати цей конфлікт”, – зазначив Пєсков.

“Чим далі заходить ситуація, тим складнішим стає це врегулювання”, – додав він.

“Пасивність Києва в реалізації прийнятих рішень видно неозброєним оком і в Парижі, і в Берліні. І в Парижі, і в Берліні не приховують свого розчарування щодо багатьох моментів цієї ситуації”, – констатував Пєсков.

Він заявив, що від української сторони до Москви не надходять пропозиції про контакти: “Зараз ніхто особливо і не дзвонить”.

“Процес виконання тих самих домовленостей, які були досягнуті в Парижі, і виконання мінського комплексу заходів не те, що забуксував, бо якісь поодинокі положення вдалося дійсно реалізувати, але в цілому, найголовніше – ніхто за них навіть не брався”, – підкреслив прессекретар Путіна.

Пєсков також назвав помилкою висловлювання президента України Володимира Зеленського про Другу світову війну, зроблене майже рік тому: “Це була величезна помилка, особливо в рік 75-річчя Перемоги”.

На його думку, такі висловлювання “сильно різонули не тільки слух, а й серце не тільки Путіна, а й величезної кількості ветеранів… та й взагалі всіх, хто живе на території колишнього Радянського Союзу, чиї предки брали участь у цій війні – всіх їх сильно різонуло, у самій Україні дуже багато таких”.

Нагадаємо, 24 грудня на Донбасі отримав поранення український військовий – він підірвався на невідомому вибуховому пристрої.

У цей же день в районі проведення операції Об’єднаних сил п’ять разів порушувався режим припинення вогню, внаслідок чого в ЗСУ двоє поранених.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE