Politerno > Україна і світ > В ОП кажуть, що Вітренко має план щодо зниження тарифів – економісти заплуталися

В ОП кажуть, що Вітренко має план щодо зниження тарифів – економісти заплуталися

  • 11 Січня, 2021
  • 855 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський поставив уряду завдання терміново вирішити питання з тарифами на газ для населення.

Відповідна енергетична нарада під головуванням глави держави відбулася сьогодні в Офісі Президента, інформує пресслужба ОП.

“Тарифи на газ для населення мають бути справедливими. Ціна на газ зростає на ринку через погодні умови та інші причини, які склалися в Європі, і ми не можемо дозволити зростання ціни для наших громадян”, – наголосив Володимир Зеленський.

Крім цього зазначається, що на нараді стало відомо, що Кабінет Міністрів готує системні рішення з вибудовування балансу на енергетичному ринку.

Також наголошується, що в.о міністра енергетики Юрій Вітренко представив попередній план щодо суттєвого зниження тарифів на газ і встановлення ціни, яка була б справедливою з точки зору споживача.

“Рішення, які обговорювалися на енергетичній нараді, передбачають також збереження макрофінансової стабільності, розвиток чесної конкуренції на ринку та допоможуть уникнути фінансового дисбалансу”, – наголошується в повідомленні.

У нараді взяли участь прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, тимчасовий виконувач обов’язків міністра енергетики Юрій Вітренко, міністр фінансів Сергій Марченко, міністр соціальної політики Марина Лазебна, керівник Офісу Президента Андрій Єрмак та його заступники.

Коментуючи заяви влади щодо тарифутворення, виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський пише, що вони суперечать одна одній.

“Щось я заплутався. Червень 2020 р. Керівник ключового комітету ВР від партії “Слуга народу” заявляє, що “стримування інфляції на низькому рівні не сприятиме підтримці економіки України”. Тобто треба, щоб ціни росли швидше. Січень 2021 р. Керівник фракції “Слуга народу” хоче розібратися, наскільки обґрунтоване підвищення тарифів. Тобто тепер уже треба, щоб ціни не росли?”, – заявив економіст Вишлінський.

Раніше голова фракції “Слуга народу” Арахамія заявив, що готується план антикризових заходів для виходу з ситуації у зв’язку з ростом тарифів на комунальні послуги. Своєю чергою нардеп від “Слуги народу” Олександр Дубінський з критикою сприйняв ідею анонсованого Арахамією плану антикризових заходів.

Тим часом, у містах України відбуваються протести з вимогою скасувати нові тарифи на комуналку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE