Politerno > Україна і світ > Зеленський заявив, що не пустив би “зелених чоловічків” до Криму

Зеленський заявив, що не пустив би “зелених чоловічків” до Криму

  • 1 Лютого, 2021
  • 939 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський переконаний, що не допустив би окупації Криму в 2014 році, якби тоді очолював Україну.

Про це Зеленський заявив в інтерв’ю програмі “Axios” на платформі HBO, повідомляє Офіс президента.

 

Зеленський зазначив, що хоче бачити питання Криму на порядку денному переговорів у Нормандському форматі, що нині переживає період стагнації, та до якого президент хотів би долучити нового очільника США Джо Байдена.

“Коли я приїхав на першу зустріч Нормандського формату, я не розумів, чому ми не говоримо про Крим. Всі партнери сказали, що Крим не є аджендою. І це була домовленість ще з колишнім президентом (Петром Порошенком). Тоді я запитав партнерів і Росію: “Назвіть той майданчик, де є адженда говорити про Крим. Чи ви хочете сказати, що ми повинні поставити хрест на Криму й не згадувати, що це наша територія? Я як новий президент цього не можу собі дозволити. Не хочу. І я це ніколи не прийму.

І вибачте, якби я тоді був президентом, ми б там всі вмерли в Криму, але ми б туди “зелених чоловічків” не пустили. А якби не пустили туди “зелених чоловічків”, то Росія не допомагала б сепаратистам і не була б на сході України. Тому формат такий повинен бути, я так вважаю”, – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський розраховує на новий етап розвитку відносин між Україною та США при Байдені, при цьому у нього є питання до президента США щодо членства України в НАТО.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE