Politerno > Україна і світ > У Зеленського є питання до Байдена: чому Україна досі не в НАТО

У Зеленського є питання до Байдена: чому Україна досі не в НАТО

  • 1 Лютого, 2021
  • 713 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський розраховує на новий етап розвитку відносин між Україною та США при Байдені, при цьому у нього є питання до президента США щодо членства України в НАТО.

Про це президент України заявив в інтерв’ю програмі Axios, передає “Голос Америки“.

 

Зеленський побажав Байдену “успіху з усіма викликами, які перед ним постануть”. 

Він висловив побажання, щоб Україна й США “увійшли в новий етап та стали на новий шлях”. 

Зеленський розраховує, що Байден і США допоможуть Україні завершити війну на Донбасі.

“Президент Байден говорив, що він турбується і продовжувати турбуватися і працювати заради безпеки в Європі. Для нас це важливо, тому що безпека в Європі – це про нас. На сході України триває війна, агресія триває Російської Федерації, анексія Криму”, – заявив президент.

При цьому він додав, що Україна хоче бути рівноправним членом НАТО.

“На сході України триває війна, триває агресія Російської Федерації, анексія Криму. Тож я хотів би, щоб США і зокрема президент Байден, який дуже знайомий з Україною, допомогли нам вийти з цієї по-справжньому трагічної ситуації…

Ми вдячні за все. Але якщо ми, українці, і Україна хоче бути рівноправним членом альянсу, рівноправним членом НАТО… Це одне з найважливіших питань безпеки – тієї самої безпеки, про яку говорить президент Байден. В такому разі в мене є дуже просте питання: пане президенте, чому ми досі не в НАТО?“, – зауважив Зеленський.

Раніше тимчасовий повірений у справах США Крістіна Квін заявила, що Україна на шляху інтеграції в НАТО повинна пройти, зокрема, через російську агресію та боротьбу з корупцією.

Нагадаємо, скандальний член наглядової ради УЗ Сергій Лещенко заявив, що фракція “Слуга народу” зібрала понад 180 підписів за виключення нардепа Олександра Дубінського. Його буде виключено з фракції, якщо це рішення підтримають 70% депутатів.

У свою чергу президент погрожував відправити Верховну Раду на перевибори, якщо до ранку 30 січня не буде 175 підписів.

Президент Володимир Зеленський, котрий ще у 2019 році хвалив Трампа і захоплювався його політичними талантами, критикуючи посла США в Україні з табору демократів та канцлерку Німеччини Ангелу Меркель, виявляється, вже “трохи” злий на експрезидента США Дональда Трампа.

30 січня президент Володимир Зеленський в Instagram оголосив, що з полону нігерійських піратів звільнено шестеро українських моряків.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE