Politerno > Україна і світ > Зеленський погрожував розпустити ВР, якщо до ранку не буде 175 підписів за виключення Дубінського

Зеленський погрожував розпустити ВР, якщо до ранку не буде 175 підписів за виключення Дубінського

  • 30 Січня, 2021
  • 1088 Переглядів
  • 0

Скандальний член наглядової ради УЗ Сергій Лещенко заявив, що фракція “Слуга народу” зібрала понад 180 підписів за виключення нардепа Олександра Дубінського. Його буде виключено з фракції, якщо це рішення підтримають 70% депутатів.

Про це повідомив у своєму телеграм-каналі екснардп від БПП, журналіст Сергій Лещенко.

“Як повідомляють інсайдери, за виключення Олександра Дубінського із фракції “Слуга народу” зібрано понад 180 підписів. Остаточні цифри керівництво фракції оголосить офіційно”, – зазначив Лещенко.

Раніше ми писали про те, що 100 із 175 “слуг народу” підтримали виключення Дубінського із фракції. Дубінського виключать із фракції, якщо це підтримають 70% депутатів.

“…Буде зрозуміло, чи достатньо голосів для виключення Дубінського з фракції. Потрібно 172 голоси – це 70% від загальної кількості депутатів”, – раніше заявляла “слуга народу” Євгенія Кравчук.

У свою чергу Телеграм-канал “Тёмный рыцарь”, який пов’язують з Олександром Дубінським, повідомив, що президент погрожував відправити Верховну Раду на перевибори, якщо до ранку 30 січня не буде 175 підписів.

За даними каналу, на ранок зібрані усього 117 підписів депутатів.

“Арахамія б’ється в істериці. Результати вирішено фальсифікувати. Поки думають над механізмом, розуміючи, що Дубінський зажадає пред’явити підписні листи”, – пишуть автори каналу.

Нагадаємо, США запровадили санкції проти 7 громадян та 4 медіа України через втручання у президентські вибори Сполучених Штатів. Зокрема, під санкціями нардеп “Слуги народу” Олександр Дубінський, експомічник нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук, колишній прокурор ГПУ Костянтин Кулик, екснардеп-утікач Олександр Онищенко, а також оточення Деркача – Антон Симоненко, Андрій Теліженко, Петро Журавель.

Дубінський заявив, що санкції проти нього ввели через “помилкові доноси шабунят і всіх інших йому подібних аферистів”.

Офіс президента анонсував певні кроки щодо притягнення до відповідальності українців, винних у втручанні в американські вибори.

Згодом Дубінський просив зібратися фракцію, щоб пояснити свою позицію стосовно запровадження санкцій до нього з боку США через втручання в американські вибори.

Як повідомила адвокатка Дубінського Тетяна Костіна на пресконференції, нардеп звинувачує “Центр протидії корупції” у держзраді через листи до Міністерства фінансів США з проханням накласти санкції проти нього.

Нардеп від “Слуги народу” Олександр Куницький незадоволений останніми подіями, націленими проти його колеги Олександра Дубінського.

Президент Володимир Зеленський просив нардепа Олександра Дубінського вийти з фракції “Слуга народу”, але той відмовився.

Нацбанк повідомив банки про санкції, введенні США, щодо нардепа Олександра Дубінського і попередив про ризики при співпраці з підсанкційними особами.

Відеохостинг YouTube видалив канал нардепа від “Слуги народу” Олександра Дубінського через санкції, які проти нього нещодавно запровадили США.

Тимчасово повірена у справах США в Україні Крістіна Квін зустрічалася з фракцією “Слуга народу” через внесення нардепа Олександра Дубінського до санкційного списку, якого Вашингтон вважає причетним до втручання в американські вибори.

Нардепи з групи олігарха Ігоря Коломойського у фракції “Слуга народу” 28 січня проігнорували призначення Юрія Вітренка через скандал із внесенням нардепа Олександра Дубінського до санкційного списку.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE