Politerno > Україна і світ > Мінюст США ввів санкції проти Дубінського, Деркача і ще 5 осіб та 4 ЗМІ

Мінюст США ввів санкції проти Дубінського, Деркача і ще 5 осіб та 4 ЗМІ

  • 11 Січня, 2021
  • 1065 Переглядів
  • 0

Міністерство фінансів США запровадило санкції проти 7 осіб і 4 ЗМІ, пов’язаних із Андрієм Деркачем, за втручання у вибори президента Сполучених Штатів.

Про це сказано в повідомленні на офіційному сайті Мінфіну США.

 

Санкції введено проти Олександра Дубінського, Дмитра Ковальчука, експрокурора Костянтина Кулика, колишнього нардепа Олександра Онищенка, Антона Симоненка, ексспівробітника посольства України в США Андрія Теліженка та Петра Журавля.

У Мінфіні США вважають, що ці особи “публічно виступили або приєдналися до Деркача за допомогою скоординованого поширення і просування сфальсифікованих і необґрунтованих звинувачень щодо політичного кандидата США”.

У списку санкцій також інформаційні ресурси – “Ера-Медіа”, Only News, NabuLeaks і “Скептик”.

“Принаймні з 2019 року Деркач і його соратники використовували засоби масової інформації США, платформи соціальних мереж у США і впливових осіб США для поширення таких, що вводять в оману і необґрунтованих тверджень про те, що нинішні і колишні офіційні особи США причетні до корупції, відмивання грошей і незаконного політичного впливу в Україні”, – сказано в повідомленні Мінфіну США.

Нагадаємо, 22 червня Деркач оприлюднив нібито чергові “плівки” з голосами, схожими на п’ятого президента України Петра Порошенка та ексвіцепрезидента США Джо Байдена.

На плівках були порушені питання про справу компанії “Бурісма”, яка нібито заплатила сім’ї Байденів понад $3 млн.

16 вересня позафракційний нардеп Андрій Деркач та експрокурор Костянтин Кулик дали пресконференцію, на якій розповіли про корупційні зв’язки між експрезидентом України Петром Порошенком та ексвіцепрезидентом США Джо Байденом на приблизно $10 млрд.

Згодом Facebook-акаунт українського політика Андрія Деркача, якого в Штатах називають агентом РФ за втручання у вибори США, було заблоковано.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE