Politerno > Україна і світ > Офшори та конвертація мільйонів в українських банках: Деркач оприлюднив нові “плівки” про зв’язки Порошенка і Байдена

Офшори та конвертація мільйонів в українських банках: Деркач оприлюднив нові “плівки” про зв’язки Порошенка і Байдена

  • 16 Вересня, 2020
  • 1011 Переглядів
  • 0

Позафракційний нардеп Андрій Деркач та експрокурор Костянтин Кулик 16 вересня дали пресконференцію, на якій розповіли про корупційні зв’язки між експрезидентом України Петром Порошенком та ексвіцепрезидентом США Джо Байденом на приблизно $10 млрд.

Деркач заявив, що володіє доказами виведення мільйонів через “фінансові ями” на рахунки сім’ї Байденів, новими записи розмов п’ятого президента України Петра Порошенка та ексвіцепрезидента США Джо Байдена, деталями схем закупівель вугілля і газу, а також “розвалу” Генпрокуратури і Офісу генпрокурора.

Спікери заявили, що знають про те, що ексміністр екології часів Януковича і власник газодобувної компанії “Бурісма” Микола Злочевський вкрав мільйони, які нібито осіли на рахунках Байдена.

“Свідок” у оприлюднених Куликом і Деркачем відео заявив, що йому відомо про реєстрацію десятків офшорних компаній, а також конвертацію мільйонів через українські банки. Все це нібито здійснювалося таємно. Крім того, як стверджує чоловік в масці, Злочевський відкрив спеціальний рахунок в латвійському банку.

“Всі описані операції були ефективними, а держоргани закривали на це очі”, – процитував Кулик слова ще одного таємного “свідка”.

Деркача обурило, що Порошенко хотів заручитися підтримкою США в мирному врегулюванні конфлікту на Донбасі, а також в просуванні євроінтеграції.

“Якщо президент зможе також підтримати нас не тільки з приводу Мінська, а й з приводу безвізового режиму, – це буде щось, що ми зможемо “продати” українському народові”, – говорить на “плівках”, голос, схожий на Порошенка.

Голос, який приписали Байдену, відповів співрозмовнику похвалою за виконані реформи. “Ви перший, хто фактично створив вільну від корупції, демократичну націю України”, – чутно на записі.

Нагадаємо, 19 травня позафракційний народний депутат Андрій Деркач опублікував записи, на яких нібито екс-президент Петро Порошенко обговорює з віце-президентом США Джо Байденом і главою державного департаменту США Джоном Керрі відставку чинного тоді генерального прокурора України Віктора Шокіна.

22 червня Деркач оприлюднив нібито чергові “плівки” з голосами, схожими на п’ятого президента України Петра Порошенка та ексвіцепрезидента США Джо Байдена.

На плівках були порушені питання про справу компанії “Бурісма”, яка нібито заплатила сім’ї Байденів понад $3 млн.

Міністерство фінансів США ввело персональні санкції проти Деркача і трьох росіян за спроби вплинути на виборчий процес в США. Деркач назвав це помстою та анонсував пресконференцію про нібито нові розслідування корупції у Штатах. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE