Politerno > Україна і світ > Плівки Деркача: Порошенко звітував Байдену про звільнення Шокіна і хвалився підйомом тарифів на 100% (Відео)

Плівки Деркача: Порошенко звітував Байдену про звільнення Шокіна і хвалився підйомом тарифів на 100% (Відео)

  • 19 Травня, 2020
  • 2163 Переглядів
  • 0

Позафракційний народний депутат Андрій Деркач опублікував записи, на яких нібито екс-президент Петро Порошенко обговорює з віце-президентом США Джо Байденом і главою державного департаменту США Джоном Керрі відставку чинного тоді генерального прокурора України Віктора Шокіна.

Про це сам депутат повідомив під час прес-конференції у вівторок, 19 травня.

Чому довелося звільнити Шокіна 

Нібито Керрі звернувся до Порошенка з проханням розглянути можливість заміни генерального прокурора Шокіна, який “заблокував реформу очищення генпрокуратури”. При цьому міністр закордонних справ США посилається на “стурбованість” віце-президента Джо Байдена.

Далі наводиться запис нібито розмови Байдена і Порошенко від 22 березня 2016 року – за 4 дні до зняття Шокіна у Верховній Раді.

1 мільярд за нового прокурора

“У випадку, якщо у вас буде новий уряд і новий генеральний прокурор, я буду готовий до публічного підписання зобов’язань на 1 мільярд доларів” , – говорить Байден.

Порошенко назвав це “надзвичайно сильною мотивацією” і розповів, що один з можливих кандидатів на посаду генпрокурора – лідер фракції “Європейська Солідарність” Юрій Луценко.

“Одним з можливих кандидатів на цю посаду був лідер моєї фракції Луценко. Якщо ви вважаєте, що політично мотивована персона не зовсім підходить з вашої точки зору, я відкликаю свою пропозицію. Ніхто не знає, що я буду пропонувати Луценко.” , – нібито відповів Порошенко .

Короткий виклад бесіди

В Telegram-канале “Шептун” тезисно переказали размову з плівок Деркача:

  • Петро Порошенко та глава Державного департаменту США Джон Керрі обговорюють відставку генпрокурора Віктора Шокіна;

  • за чотири дні до звільнення Шокіна Джо Байден пообіцяв Порошенкові виділити мільярд доларів фінансової допомоги Україні після відставки Шокіна;

  • Порошенко в розмові з Байденом запропонував свою людину на пост генпрокурора – Юрія Луценка.

Також Петро Порошенко, нібито під час розмови з Джозефом Байденом, хвалився тим, що домігся підвищення комунальних тарифів на 100% – вище вимог Міжнародного валютного фонду (МВФ).

“В останні три тижні ми продемонстрували значний прогрес у сфері реформ. Ми проголосували за 100% тарифи, незважаючи на те, що МВФ очікував тільки на 75%”, – звучить на записах голос, схожий на голос Порошенко.

Крім того, Порошенко нібито сказав, що українська влада “запустили реформу за цінами на ліки, знявши всі перешкоди”. Байден нібито повністю його підтримав.

Записи розмови Порошенко і Байдена про корупцію і зовнішнє управління Україною:

Раніше Держбюро розслідувань відкрило кримінальне провадження за фактом можливого втручання колишнього віце-президента США Джо Байдена в роботу екс-генпрокурора Віктора Шокіна. 

Не так давно Шокін заявив, що ледь не помер після отруєння ртуттю. Нагадаємо, що екс-генпрокурор двічі був отруєний. Причому він не виключає, що до інциденту може мати відношення колишній віце-президент США  Джо Байден.

Ще раніше Шокін заявив, що син Байдена Хантер був наркоманом і алкоголіком, а також у нього не було кваліфікації «взагалі ніякої».

В травні Віктор Шокін звернувся до президента Володимира Зеленського з проханням забезпечити реагування правоохоронних органів на заяви про тиск на нього кандидата на президентських виборах-2020 у США Джозефа Байдена.

У жовтні минулого року народний депутат Андрій Деркач оприлюднив документи, у яких є побічні ознаки того, що перший заступник директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углава протягом кількох років надавав посольству США в Києві інформацію, що, нібито, негативно вплинуло на хід подій в Україні та США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE