Politerno > Україна і світ > Нардеп А.Деркач: «НАБУ зливала інформацію співробітникам посольства США і координувала свої дії щодо низки резонансних справ»

Нардеп А.Деркач: «НАБУ зливала інформацію співробітникам посольства США і координувала свої дії щодо низки резонансних справ»

  • 9 Жовтня, 2019
  • 1677 Переглядів
  • 0

Колишній регіонал, ініціатор кримінальної справи про втручання у вибори США, народний депутат Андрій Деркач оприлюднив документи, у яких є побічні ознаки того, що перший заступник директора Національного антикорупційного бюро Гізо Углава протягом кількох років надавав посольству США в Києві інформацію, що, нібито, негативно вплинуло на хід подій в Україні та США.

Нардеп запевнив, що документи отримав від журналістів-розслідувачів, які непокояться за свою безпеку та життя. Хоча, із урахуванням того, що вказана ситуація, безперечно, наносить шкоди іміджу України, компрометує тих, котрі тривалий час асоціювалися як непримиренні противники РФ, можна з високою ймовірністю припускати російський слід серед джерел. Загалом, тема втручання США у внутрішні справи України є чи не головним меседжем Кремля з моменту перемоги Революції Гідності в 2014 році.    

За словами А.Деркача, згадані документи свідчать про підконтрольність НАБУ окремому представнику дипмісії посольства США, про тиск посольства США з 2016 по 2018 рр. на правоохоронців України, про втручання правоохоронців і держчиновників України на вибори США у 2016 році, а також про можливі корупційні дії Байдена та його сина Хантера. Також Деркач заявив, що у нього є документи про тиск на екс-генпрокурора Віктора Шокіна в рамках розслідування справи щодо компанії “Burisma”.

А.Деркач пояснив, що співробітниця посольства робить запит до НАБУ щодо діяльності екс-міністра екології Миколи Злочевського, який фігурує у розслідуванні щодо компанії “Burisma”. На думку українських правоохоронців, Злочевський зв’язувався через лобістів з Байденом старшим та пропонував розділити прибуток газодобувної компанії. 

Хантер Байден, нібито, отримав понад 16,5 млн доларів.

Щодо Злочевського у 2014 відкрили справу про незаконне збагаченні на близько 1 млрд гривень. За словами Деркача, записки адвоката президент США Рудольфа Джуліані, які опублікували раніше, свідчать, що справу проти Злочевського закрили через страх перед США. 

Нардеп на прес-конференції розповів, що у записках Джуліані йшлося про розпорядження віце-президента США Байдена затримати фінансову допомогу Україні розміром 1 млрд доларів. За словами Шокіна, у нього був план розлідування компанії “Burisma”, врахочуючи допити членів правління. 

Читайте також: “Це все, що потрібно знати про суверенну Україну”. Що стало зрозуміло після свідчень Волкера в Конгресі

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE