Politerno > Україна і світ > Прем’єр-міністр України спростував заяви Галини Третьякової щодо скасування пільг учасникам бойових дій

Прем’єр-міністр України спростував заяви Галини Третьякової щодо скасування пільг учасникам бойових дій

  • 9 Жовтня, 2019
  • 1529 Переглядів
  • 0

08 жовтня 2019 року на брифінгу Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив про те, що фінансування безпеки, оборони та соціальних виплат військових є беззаперечним пріоритетом діяльності Уряду.

Глава Уряду також запевнив, що жодних скасувань або зменшень допомоги від держави військовослужбовцям, ветеранам та сім‘ям загиблих ветеранів не буде. «Наші захисники будуть під пильним захистом держави. Це принципово!» – наголосив Прем’єр-міністр.

Зазначене стало своєрідним спростуванням раніше озвученої заяви голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народного депутата від партії «Слуга народу», Галини Третьякової.

Остання, зокрема, заявила, що наразі вирішується питання щодо скасування пільг і соціальних виплат учасникам бойових дій, якщо вони служили за контрактом. Крім цього, «інноваційний підхід у реформуванні системи соціального захисту учасників бойових дій» полягає у тому, що «захищати потрібно тільки тих, хто щось утратив на війні».

Висловлення Г.Третьякової мало значний суспільний резонанс та спричинило потужний соціальний спротив серед учасників російсько-української війни на Сході держави. Цікаво, що вимоги останніх стосовно принесення вибачень особисто Галиною Третьяковою залишилися не задоволеними.

Читайте також: Тернопільська «формула Штайнмаєра»

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE