Politerno > Україна і світ > Піднімати Донбас збираються за рахунок скорочення соціальних виплат учасникам бойових дій?

Піднімати Донбас збираються за рахунок скорочення соціальних виплат учасникам бойових дій?

  • 4 Жовтня, 2019
  • 1592 Переглядів
  • 0

У зв’язку із запланованим замиренням з ворогом, у «Слуг народу» не вистачає коштів платників податків на відновлення зруйнованої окупантами інфраструктури Донбасу, на соціальні виплати жителям ОРДЛО, у тому числі бойовикам та членам їх сімей. Вочевидь, що вирішити цю проблему хочуть за рахунок зменшення пільг та кількості осіб, котрим в Україні надано статус учасника бойових дій.

Саме такі висновки можна зробити, аналізуючи вчорашнє інтерв’ю журналістам АрміяInform голови Комітету Верховної Ради України з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, народного депутата від партії «Слуга народу», Галини Третьякової.

Остання, зокрема, заявила, що наразі вирішується питання щодо скасування пільг і соціальних виплат учасникам бойових дій, якщо вони служили за контрактом. Крім цього, «інноваційний підхід у реформуванні системи соціального захисту учасників бойових дій» полягає у тому, що «захищати потрібно тільки тих, хто щось утратив на війні».

Безперечно, ревізію списків учасників бойових дій на предмет достатності підстав зробити необхідно. Адже, не секрет, що цей статус отримували люди, котрі в районі проведення АТО/ООС перебували кілька днів. Їхні поїздки на війну схожі на екскурсійні тури – організовувалися позапланові інспекційні перевірки, фінансові звірки, прокурорські перевірки тощо. Багато було й таких, хто пробувши кілька тижнів на третій лінії, отримував імунітет до люстраційних процесів та продовжував обіймати керівні посади у себе на місцях. І починати слід з Центральних апаратів різноманітних відомств у столиці.

Проте, забирати статус в людей, котрі їхали захищати Україну, тільки за те, що вони це робили у рамках контракту чи не були «на нулі», і при цьому вернулися не інвалідами, – це звучить абсурдно навіть для працівника психоневрологічного диспансера. Контракт дає можливість військовому на захист своїх дій у суді, підтверджує права військового та членів його сім’ї на соціальний захист. Значна частина військових, згідно з функціональними обов’язками та вимогами чинного законодавства виконують завдання на другій та третій лініях, але це не зменшує їх роль у справі перемоги над ворогом.  

Хто така Галина Третьякова? Народилася 21 січня 1963 року в с.Новокубанці Цілиноградської області Казахської РСР. Уся трудова діяльність пов’язана зі страхуванням та кредитуванням, причому постійно очолювала страхові компанії з російським капіталом. Початковий капітал у неї появився внаслідок дерибану на початку 1990-х років акцій української філії російської страхової компанії АСКО (Галина Третьякова працювала на той момент заступником директора київського офісу, яким стала за кілька років від секретаря директора).

Не потрібно шукати крикунів «Я тєбя туда нє пасилал» серед проросійських бабусь чи шоферів маршруток. Це вже звучить з уст високих посадовців.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE