Politerno > Тернопільщина > Що зміниться в Тернопільській області внаслідок початку функціонування Бюро фінансових розслідувань

Що зміниться в Тернопільській області внаслідок початку функціонування Бюро фінансових розслідувань

  • 4 Жовтня, 2019
  • 1708 Переглядів
  • 0

2 жовтня Верховна Рада України схвалила у першому читанні законопроект №1208-2, який передбачає створення Бюро фінансових розслідувань (БФР). БФР підконтрольний міністру фінансів України, у новій структурі буде центральний апарат і 7 територіальних управлінь. Кількість працівників передбачена у розмірі 3000, розмір їх окладів буде визначатися урядом.

БФР підконтрольний міністру фінансів України, у новій структурі буде центральний апарат і 7 територіальних управлінь. Кількість працівників передбачена у розмірі 3000, розмір їх окладів буде визначатися урядом.

Бюро фінансових розслідувань здійснюватиме оперативно-розшукову діяльність та проводитиме розслідування всіх економічних злочинів проти держави. На практиці, цей новий правоохоронний орган забере на себе усі повноваження Податкової міліції, підрозділів боротьби з економічними злочинами МВС України та контррозвідувального захисту інтересів держави в економічній сфері СБ України.

З надійних джерел стало відомо, що Тернопільський регіональний підрозділ новоствореного Бюро складатиметься орієнтовно з 80 осіб та буде підпорядкованим Вінницькому територіальному управлінню. У переважній більшості, кадрову основу місцевого відділку складуть колишні працівники податкової міліції. Доля співробітників релевантних тернопільських підрозділів МВСУ та СБУ, а це близько 200 співробітників, наразі невідома, оскільки згаданим законопроектом формування БФР за рахунок штатів Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки не передбачено.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE