Politerno > Україна і світ > Соратника Медведчука допитали в СБУ

Соратника Медведчука допитали в СБУ

  • 3 Жовтня, 2019
  • 1184 Переглядів
  • 0

Народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” і власника телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZiK Тараса Козака допитали у Службі безпеки України.

“Сьогодні мене допитували за трьома статтями. Одна стаття – це “тероризм”, друга – це “фінансування тероризму”, а третя – “легалізація коштів, отриманих злочинним шляхом”. Це для мене було сьогодні новиною”, – повідомив Козак після допиту журналістам каналу “112 Україна”.

Жодних підозр депутату не висували.

Козак запевнив, що всі обвинувачення є надуманими та жодних підстав для них немає.

За його словами, влада діє проти опозиції та його телеканалів: “Вчорашнє голосування у ВР свідчить, що партія влади “Слуга народу” разом з президентом працює проти опозиції, проти телеканалів, проти партії “Опозиційна платформа – За життя”, тому що вчора продовжили повноваження нелегітимної ради з питань телебачення і мовлення”.

На думку Козака, така швидкість ухвалення рішень пояснюється необхідністю легітимізувати ухвалені Нацрадою рішення щодо телеканалів “112 Україна”, NewsOne та ZiK.

“Ми будемо боротися всі – я особисто і всі ми разом з вами – однозначно правовим шляхом. За часи незалежності України не було таких випадків, щоб закривалися телеканали”, – заявив він.

Козак вважає дії Нацради і допит у СБУ прикладом впливу на нього як на власника медіа: “Питання були заготовлені, слідчим ці питання керівництво написало”.

За словами нардепа, СБУ викликала його через намір телеканалу NewsOne провести телеміст із російськими медіа.

Нагадаємо, 7 липня ведучий програми “Вести недели” на російському пропагандистському каналі “Россия 24” Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту “Треба поговорити”, який було заплановано на 12 липня і відбудеться спільно з українським телеканалом NewsOne, який входить до медіа-групи кума Путіна Віктора Медведчука.

Редакція каналу стверджувала, що народам України й Росії потрібен телеміст для відновлення миру.

8 липня телеканал NewsOne скасовував так званий телемарафон “Надо поговорить” з російським пропагандистським каналом через погрози фізичної розправи.

Рада національної безпеки і оборони провела нараду з питань інформаційної безпеки, на якій роздала відповідні доручення силовим відомствам.

У липні Генпрокуратура зареєструвала провадження про замах на скоєння державної зради через пропозицію українського телеканалу NewsOne влаштувати телеміст “Надо поговорить” з російським пропагандистським каналом “Россия 24”.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення провела перевірку телеканалу NewsOne щодо розпалювання ворожнечі.

Згодом стало відомо, що ідея про скандальний телеміст між українським NewsOne і російським “Россия 24” належала члену партії “Опозиційна платформа – За життя” Сергію Льовочкіну.

Як заявила у липні заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук із трибуни парламенту, зв’язок телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZIK із Російською Федерацією та кумом Путіна Віктором Медведчуком встановити неможливо.

У 2018 році батько нардепа Євгена Мураєва Володимир передав Козаку корпоративні права на телеканал NewsOne.

Також нагадаємо, що Козак – давній соратник Віктора Медведчука. У грудні 2018 року він також став кінцевим бенефіціаром усіх шести телеканалів, що входять до групи “112 Україна”.

У 2017 році Козак та Медведчук фігурували у справі про виведення з-під оподаткування 2,5 мільярдів компанією “Тедіс Україна”.

Читайте також: NewsOne не потрапив під санкції через домовленості Порошенка з Медведчуком – Лещенко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE