Politerno > Україна і світ > NewsOne не потрапив під санкції через домовленості Порошенка з Медведчуком – Лещенко

NewsOne не потрапив під санкції через домовленості Порошенка з Медведчуком – Лещенко

  • 8 Липня, 2019
  • 1664 Переглядів
  • Comments Off

Екс-президент Петро Порошенко не ухвалив санкції щодо каналу NewsOne через домовленості з його власником Віктором Медведчуком.

Про це заявив народний депутат Серій Лещенко у Facebook

4 жовтня 2018 року Верховна Рада звернулася до Ради національної безпеки і оборони (РНБО) на чолі з президентом Петром Порошенком з вимогою накласти санкції на телеканали “112 Україна” та NewsOne, нагадує нардеп. Порошенко мав 7 місяців, аби ухвалити відповідне рішення, однак так і не зробив цього.

“Медведчук розплатився з Порошенком перетворенням цих телеканалів під час виборів на рупор пропрезидентської пропаганди. Доходило до абсурду, коли одночасно 112 транслював наживо виступи самого Порошенка та його дружини з різних місць під час виборчого туру. А тепер за це розплачується вся країна”,­ – підкреслює Лещенко.

На його переконання, зараз Медведчук виграє від будь-якого рішення влади щодо телеканалу.

“Зараз Медведчук грає на підвищення ставок. Коли будь-яке рішення влади працює на його користь. Заборонять програму – покаже себе жертвою. Не заборонять – покаже слабкість влади. А, тим часом, звернення Верховної Ради до РНБО щодо санкцій на канали 112 та “Ньюсван” досі не розглянуто”, –переконаний нардеп.

7 липня ведучий програми “Вести недели” на російському пропагандистському каналі “Россия 24” Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту “Треба поговорити”, який заплановано на 12 липня і відбудеться спільно з українським телеканалом NewsOne, який входить до медіа-групи кума Путіна Віктора Медведчука.

Редакція каналу стверджує, що народам України й Росії потрібен телеміст для відновлення миру.

Лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко вважає, що телеміст між російським та українським телеканалами – це інформаційна атака, складова гібридної війни проти нашої держави. «Говорити треба» тоді, коли не будуть гинути люди, коли будуть виведені війська, коли буде відновлений кордон під контролем України.

Вона нагадала, що Нацрада з питань телебачення та радіомовлення досі повністю контролюється Порошенком.

8 липня телеканал NewsOne скасовував так званий телемарафон “Надо поговорить” з російським пропагандистським каналом через погрози фізичної розправи.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE