Politerno > Україна і світ > NewsOne скасував телеміст з телеканалом Кремля

NewsOne скасував телеміст з телеканалом Кремля

  • 8 Липня, 2019
  • 1256 Переглядів
  • Comments Off

Телеканал NewsOne скасовує так званий телемарафон “Надо поговорить” з російським пропагандистським каналом через погрози фізичної розправи.

Відповідна заява опублікована на сайті телеканалу.

У своїй заяві NewsOne стверджує, що через спробу “організувати майданчик для обговорення неполітичних питань силами звичайних людей” розпочалась масова інформаційна атака телеканалу.

Зокрема, зазначається, що крім акцій протесту, були також і прямі погрози фізичної розправи стосовно журналістів і їх близьких.

На телеканалі вважають, що подібні дії повертають Україну в часи прямого залякування і тиску на журналістські свободи.

“Ми вважаємо, що людське життя є головною і абсолютною цінністю, і тому питання припинення війни, встановлення миру і повернення українських полонених додому повинні бути головним питанням для обговорення всіма українськими ЗМІ. Хіба повинні журналісти, які проголошують такий порядок, жити в страху за свої сім’ї?”, – сказано у заяві.

“Тому телеканал  NewsOne повідомляє про те, що в зв’язку з інформаційною кампанією проти своїх журналістів, загрозою нападу на канал і використанням його імені в передвиборній кампанії ряду українських партій, ми змушені припинити підготовку телемарафону “Треба поговорити””, – заявили на телеканалі.

7 липня ведучий програми “Вести недели” на російському пропагандистському каналі “Россия 24” Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту “Треба поговорити”, який заплановано на 12 липня і відбудеться спільно з українським телеканалом NewsOne, який входить до медіа-групи кума Путіна Віктора Медведчука.

Редакція каналу стверджує, що народам України й Росії потрібен телеміст для відновлення миру.

Лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко вважає, що телеміст між російським та українським телеканалами – це інформаційна атака, складова гібридної війни проти нашої держави. «Говорити треба» тоді, коли не будуть гинути люди, коли будуть виведені війська, коли буде відновлений кордон під контролем України.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE