Politerno > Україна і світ > “Телеміст” вигадав Льовочкін заради виборів – ЗМІ

“Телеміст” вигадав Льовочкін заради виборів – ЗМІ

  • 10 Липня, 2019
  • 1137 Переглядів
  • Comments Off

Ідея про скандальний телеміст між українським NewsOne і російським “Россия 24” належала члену партії “Опозиційна платформа – За життя” Сергію Льовочкіну.

Про це повідомив співрозмовник УП в оточенні партії “Опозиційна платформа – За життя”.

“За задумом колишнього глави Адміністрації президента Януковича, ідея з телемостом і його подальшою забороною мала мобілізувати електорат “Опозиційної платформи”, – повідомляє джерело.

Прес-служба нардепа заявила, що він жодним чином не впливає на редакційну політику NewsOne, а сам Льовочкін вважає, що влада відреагувала на телеміст неадекватно та необгрунтовано.

“Загрозу для свободи слова в Україні та демократії загалом становлять не телемости, а кримінальні справи та погрози журналістам, зокрема журналістам телеканалу NewsOne”, – Льовочкін.

Політсила планувала спричинити перетік електорату інших партій, зокрема, пропрезидентської “Слуги народу”. Відсутність адекватної реакції на телеміст президента Володимира Зеленського відвернула б від “Слуги народу” частину патріотично налаштованого населення, а жорстка реакція – привела б до перетікання електорату південно-східних областей партії Медведчука-Бойка.

За допомогою такої маніпуляції “За життя” розраховує на більшу пітримку партії на виборах до Верховної Ради 21 липня. У партії сподіваються, що наступні опитування покажуть більше 15% підтримки.

Нагадаємо, 7 липня ведучий програми “Вести недели” на російському пропагандистському каналі “Россия 24” Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту “Треба поговорити”, який заплановано на 12 липня і відбудеться спільно з українським телеканалом NewsOne, який входить до медіа-групи кума Путіна Віктора Медведчука.

Редакція каналу стверджує, що народам України й Росії потрібен телеміст для відновлення миру.

Лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко вважає, що телеміст між російським та українським телеканалами – це інформаційна атака, складова гібридної війни проти нашої держави. «Говорити треба» тоді, коли не будуть гинути люди, коли будуть виведені війська, коли буде відновлений кордон під контролем України.

Вона нагадала, що Нацрада з питань телебачення та радіомовлення досі повністю контролюється Порошенком.

8 липня телеканал NewsOne скасовував так званий телемарафон “Надо поговорить” з російським пропагандистським каналом через погрози фізичної розправи.

Рада національної безпеки і оборони провела нараду з питань інформаційної безпеки, на якій роздала відповідні доручення силовим відомствам.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проведе перевірку телеканалу NewsOne щодо розпалювання ворожнечі.

Читайте також: NewsOne не потрапив під санкції через домовленості Порошенка з Медведчуком – Лещенко

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE