Politerno > Україна і світ > Власника і редакцію NewsOne викликали на допит у ГПУ – Луценко

Власника і редакцію NewsOne викликали на допит у ГПУ – Луценко

  • 8 Липня, 2019
  • 1074 Переглядів
  • Comments Off

Генпрокуратура зареєструвала провадження про замах на скоєння державної зради через пропозицію українського телеканалу NewsOne влаштувати телеміст “Надо поговорить” з російським пропагандистським каналом “Россия 24”.

Про це у Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

“В зв‘язку з намірами провести спільний телеміст з російським підсанкційним каналом ГПУ зареєструвала сьогодні провадження про замах на скоєння державної зради шляхом надання інформаційної підтримки підривній діяльності проти України”, – написав він.

За його словами, усі “причетні, від власника каналу до ведучого, що оприлюднив анонс, викликані на допит.

Готується подання до суду про арешт активів (телеканалу – ред.)“, – додав генпрокурор. 

Офіційно власником NewsOne є Тарас Козак, близький до кума російського президента Віктора Медведчука.

Одним з телеведучих так званого телемарафону з українського боку мав бути ведучий та генеральний продюсер NewsOne Василь Голованов, а з боку РФ ведучим мав бути Андрій Малахов.

7 липня ведучий програми “Вести недели” на російському пропагандистському каналі “Россия 24” Дмитро Кісельов анонсував проведення телемосту “Треба поговорити”, який заплановано на 12 липня і відбудеться спільно з українським телеканалом NewsOne, який входить до медіа-групи кума Путіна Віктора Медведчука.

Редакція каналу стверджує, що народам України й Росії потрібен телеміст для відновлення миру.

Лідер “Батьківщини” Юлія Тимошенко вважає, що телеміст між російським та українським телеканалами – це інформаційна атака, складова гібридної війни проти нашої держави. «Говорити треба» тоді, коли не будуть гинути люди, коли будуть виведені війська, коли буде відновлений кордон під контролем України.

8 липня телеканал NewsOne скасовував так званий телемарафон “Надо поговорить” з російським пропагандистським каналом через погрози фізичної розправи.

Діліться у соцмережах:

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE