Politerno > Україна і світ > Шокін заявив про дві зупинки серця, не виключає отруєння і причетності до нього Байдена

Шокін заявив про дві зупинки серця, не виключає отруєння і причетності до нього Байдена

  • 31 Січня, 2020
  • 1044 Переглядів
  • 0

Ексгенпрокурор Віктор Шокін заявив про дві зупинки серця та не виключив причетності до свого отруєння колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Він розповів в інтерв’ю ТСН, що 10 вересня 2019 року перебував у Греції в особистих справах після смерті брата.

«І от 10 вересня, коли я вийшов з машини, я знепритомнів і впав. Я не пам’ятаю, що було далі, але мені потім розповідали, хто був присутній поруч, що мені дуже повезло, що це трапилось саме в цьому місці і в цей час. Це трапилось приблизно об 11:40, дуже поряд був госпіталь, швидка допомога і дуже гарні фахівці. Згідно з заключенням грецької клініки, де я перебував спочатку у реанімації, в мене було дві зупинки серця. Для того, щоб мене повернути з того світу, було застосовано електрошокери для моєї реанімації. Потім я перебував вісім діб у реанімації, а згодом мене перевели до палати. Я не міг ходити, вчився там ходити заново», – сказав Шокін.

Колишній генпрокурор розповів, що його виписали 20 вересня, а 22 вересня він прибув до Києва. Йому порекомендували клініку у Відні, щоб продовжити курс лікуванням. За його словами, він потрапив до лікаря Миколи Корпана, який брав участь у лікуванні Віктора Ющенка після отруєння у 2004 році.

«Мені зробили багато обстежень. 11 жовтня лікар до мене прийшов і запитав: «А ви знаєте, що у вас ртуть в організмі». У висновках зазначається, що вміст ртуті у мене в організмі – 9,7%, тобто у п’ять разів більше, ніж максимальна норма», – розповів Шокін.

Він вважає, що на сьогодні здоровий «на 85%, може, навіть і на 90%».

Колишній очільник ГПУ не виключає, що до отруєння «якимось чином» може бути причетний Джо Байден.

«Я звернувся офіційно до грецьких правоохоронних органів з цього питання, там є моя офіційна заява, просив їх розслідувати. Наскільки мені відомо, справа кримінальна порушена і розслідується, але це тільки моя інформація. Офіційно я ще відповіді не отримав, хоча звернувся досить давно з питання порушення кримінального провадження у зв’язку з моїм навмисним вбивством», – сказав Шокін.

Він наголосив, що справу енергетичної компанії Bursima, де працював син Байдена Гантер, закрили «і передчасно, і незаконно».

«Відносно Байдена чи [п’ятого президента Петра] Порошенка, я скажу, що Порошенко робив дуже багато, щоб я залишився. Але, мабуть, були такі обставини, в тому числі і цей мільярд грошей. Я пам’ятаю дуже добре його виступ, коли мене звільняли. Він сказав, що я зробив дуже багато для органів прокуратури, що мене дуже потішило. Тоді я спитав, чого мене звільняють, якщо багато зробив, відповідь була – «не знайшов довіри суспільства», – розповів Шокін.

Читайте також: Луценко і Шокін допомогли Трампу “втопити” Байдена на виборах-2020 – ЗМІ

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE