Politerno > Україна і світ > ДБР відкрило справу про втручання Байдена в роботу екс-генпрокурора Шокіна (Документ)

ДБР відкрило справу про втручання Байдена в роботу екс-генпрокурора Шокіна (Документ)

  • 27 Лютого, 2020
  • 944 Переглядів
  • 0

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження проти колишнього віце-президента США Джо Байдена. Воно стосується можливого втручання американського політика в роботу екс-генпрокурора Віктора Шокіна. 

Про це свідчить витяг з Єдиного реєстру досудових розслідувань, опублікований Telegram-каналом “UN – сливы та груши”. 

У документі вказується, що справа відкрита за рішенням Печерського райсуду Києва. Відомості про неї до Єдиного реєстру внесені 24 лютого.

Цікаво, що у фабулі справи не вказано прізвище Байдена, йдеться просто про громадянина США.

Відповідальність за втручання в діяльність працівника правоохоронного органу передбачена ч.2 ст. 343 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, Генпрокуратура на чолі із Шокіним розслідувала діяльність компанії, і Джо Байден попросив президента Петра Порошенка звільнити Шокіна, щоб той не нашкодив Байденовій репутації.

У січні цього року ексгенпрокурор Віктор Шокін заявив про дві зупинки серця та не виключив причетності до свого отруєння колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Незалежний сенатор від Вермонту Берні Сандерс випереджає Джо Байдена серед потенційних кандидатів у президенти США від Демократичної партії вже у другому загальнонаціональному опитуванні.

Читайте також: Зеленському не ухилитися. Навіщо у США призначили “смотрящого” прокурора в “українських справах”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE