Politerno > Україна і світ > НБУ попередив банки щодо співпраці з Дубінським. ДОКУМЕНТ

НБУ попередив банки щодо співпраці з Дубінським. ДОКУМЕНТ

  • 26 Січня, 2021
  • 903 Переглядів
  • 0

Нацбанк повідомив банки про санкції, введенні США, щодо нардепа Олександра Дубінського і попередив про ризики при співпраці з підсанкційними особами.

Про це повідомляє LIGA.net, яка отримала в розпорядження лист НБУ.

“У зв’язку з цим звертаємо увагу на ризики, пов’язані із здійсненням фінансових операцій з особами, включеними в OFAC SDN List, і вважаємо за потрібне запропонувати фінансовим установам вжити належних заходів обережності з метою управління такими ризиками”, – йдеться у листі.

Нагадаємо, США запровадили санкції проти 7 громадян та 4 медіа України через втручання у президентські вибори Сполучених Штатів. Зокрема, під санкціями нардеп “Слуги народу” Олександр Дубінський, експомічник нардепа Андрія Деркача Дмитро Ковальчук, колишній прокурор ГПУ Костянтин Кулик, екснардеп-утікач Олександр Онищенко, а також оточення Деркача – Антон Симоненко, Андрій Теліженко, Петро Журавель.

Дубінський заявив, що санкції проти нього ввели через “помилкові доноси шабунят і всіх інших йому подібних аферистів”.

Офіс президента анонсував певні кроки щодо притягнення до відповідальності українців, винних у втручанні в американські вибори.

Згодом Дубінський просив зібратися фракцію, щоб пояснити свою позицію стосовно запровадження санкцій до нього з боку США через втручання в американські вибори.

Як повідомила адвокатка Дубінського Тетяна Костіна на пресконференції, нардеп звинувачує “Центр протидії корупції” у держзраді через листи до Міністерства фінансів США з проханням накласти санкції проти нього.

Нардеп від “Слуги народу” Олександр Куницький незадоволений останніми подіями, націленими проти його колеги Олександра Дубінського.

Президент Володимир Зеленський просив нардепа Олександра Дубінського вийти з фракції “Слуга народу”, але той відмовився.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE