Politerno > Україна і світ > СБУ зірвала збори акціонерів “Мотор Січі” – стало відомо чому

СБУ зірвала збори акціонерів “Мотор Січі” – стало відомо чому

  • 31 Січня, 2021
  • 661 Переглядів
  • 0

У неділю, 31 січня, у Запоріжжі мали відбутись позачергові загальні збори АТ “Мотор Січ”, ініційовані китайськими інвесторами та українським бізнесменом Олександром Ярославським, але вони були зірвані Службою безпеки.

Про це повідомив з місця події кореспондент Укрінформу.

Збори акціонерів мали відбутись у Запоріжжі за адресою вулиця Південне шосе, 8. З восьмої години ранку тут зібралось кілька десятків співробітників підприємства з плакатами “Закон на боці Мотора”, “Не дозволимо рейдерського захоплення”.

Видання пише, що співробітники підприємства, які є також акціонерами говорять, що не отримували жодних повідомлень про проведення зборів.

Також на місце подій прибула група нардепів з фракції Слуга народу (Арсеній Пушкаренко, Юлія Яцик, Максим Пашковський, Євген Шевченко, Артем Кунаєв, Геннадій Касай) та співробітники СБУ. За інформацією представників “Мотор Січі”, збори акціонерів не відбулись.

За повідомленням СБУ, проводяться слідчі дії за кримінальним провадженням щодо незаконних зборів акціонерів АТ “Мотор Січ”.

“У межах розпочатого кримінального провадження, Служба документує факти підготовки до знищення виробничих потужностей акціонерного товариства, яке має важливе оборонне та народногосподарське значення”, – йдеться у повідомленні.

Згодом в СБУ повідомили, що проводилися слідчі дії та фіксувалися можливі протиправні дії, пов’язані зі встановленням контролю над підприємством.

“Служба безпеки України проводить санкціоновані судом слідчо-оперативні дії у Запоріжжі за адресою оголошення ТОВ “МС-4” загальних зборів акціонерів.

Правоохоронці фіксують можливі протиправні дії представників компаній “DCH” та “Skyrizon Aircraft Holdings Limited”, які пов’язані із встановленням контролю над акціонерним товариством “Мотор Січ”.

У межах розпочатого кримінального провадження, Служба документує факти підготовки до знищення виробничих потужностей акціонерного товариства, яке має важливе оборонне та народногосподарське значення”, – зазначили в СБУ.

Раніше Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) зафіксувала порушення законодавства з боку деяких акціонерів “Мотор Січ” через організацію зборів на акціонерному товаристві.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що ситуація, яка відбувається навколо “Мотор Січі”, не має жодного стосунку до інвестиційного клімату в Україні загалом.

Президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО від 28 січня 2021 року, яке передбачає застосування спеціальних економічних санкцій проти китайських інвесторів “Мотор Січі”.

16 січня Міністерство торгівлі США ввело санкції проти інвестора в ПАТ “Мотор Січ” китайської компанії Skyrizon, заявивши, що вона загрожує національній безпеці США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE