Politerno > Україна і світ > Нацрада ТРМ не знайшла порушень у 8% власності Марченко в “1+1”

Нацрада ТРМ не знайшла порушень у 8% власності Марченко в “1+1”

  • 12 Лютого, 2021
  • 600 Переглядів
  • 0

Нацрада з питань телерадіомовлення перевірила канали групи “1+1” на наявність у структурі власності дружини Медведчука і не знайшла порушень.

Про це повідомив відповідальний секретар Нацради Юрій Зіневич, інформує “Детектор Медіа“.

 

Перевірки регулятор призначив 12 листопада за результатами звернення виконавчого директора організації “Центр протидії корупції” Каленюк Дар’ї Миколаївни та колективного звернення групи громадських організацій ̶ “Інституту масової інформації”, “Детектор медіа”, “Інституту демократії ім. Пилипа Орлика”.

Ці звернення стосувалися інформації з декларації народного депутата від “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука за 2019 рік про те, що його дружина Оксана Марченко є кінцевою бенефіціарною власницею офшорної компанії Bolvik Ventures Ltd, яка опосередковано володіє частками каналів “1+1”, “2+2” і ТЕТ.

За словами Зіневича, регулятор отримав пояснення і документи щодо власності від компанії. Згідно з цими даними, частка компанії Bolvik Ventures LTD у структурі власності “1+1” становить 24,51%. Контролерами Bolvik Ventures LTD є три фізичні особи – Ігор Суркіс (з часткою 33,34%), Леонід Ашкеназі (з часткою 33,33%) і Оксана Марченко (з часткою 33,33%).

“Відповідно, частка володіння статутним капіталом кожної з фізичних осіб становить по 8%, що не є суттєвою участю і не відбивається у структурі власності”, – пояснив Зіневич – “Тому, з огляду на представлену структуру власності і пояснення компанії, перевірка не встановила порушень”.

Нагадаємо, працівникам телеканалів ZIK, NewsOne і “112”, які потрапили під санкції РНБО, запропонували стати співвласниками нового телеканалу.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE