Politerno > Україна і світ > Порошенко допоміг Медведчуку узяти під контроль три канали, щоб вивести у другий тур Бойка – Гайдай. ВІДЕО

Порошенко допоміг Медведчуку узяти під контроль три канали, щоб вивести у другий тур Бойка – Гайдай. ВІДЕО

  • 8 Лютого, 2021
  • 2267 Переглядів
  • 0

Один з лідерів ОПЗЖ Віктор Медведчук отримав контроль над каналами Newsone, “112 Україна” та ZIK за підтримки чинного тоді президента Петра Порошенка, з головним завданням – вивести у другий тур виборів президента 2019 року не Юлію Тимошенко, а Юрія Бойка.

У програмі “Реальна політика” з Євгенієм Кисельовим на каналі “Україна 24” політтехнолог Сергій Гайдай виклав свою версію, чому Віктор Медведчук отримав контроль одразу над трьома ТВ-каналами в Україні.

 

“До 14-року Медведчук був відправлений на електоральне кладовище. Медведчук до нинішніх часів політтехнологічними здібностями не відрізнявся. Наприклад, кампанія СДПУо, коли у нього були усі ричаги влади і необхідні ресурси, була одна з самих неефективних. Я пам’ятаю, ми колись рахували, по тим часам він тримав рекорд по вартості голосу.

… Все змінилося у 2014 році. Я глибоко переконаний, є така схема, коли діючий президент розуміє, що йому потрібен другий термін, і коли він чітко розуміє, що до другого терміну він дійде з мінімальним рейтингом – це ситуація Єльцина, це ситуація Кучми – то спрацьовує стратегія, яка називається “вибори між великим і малим злом”. Саме головне знайти велике зло.

З якогось моменту Петро Порошенко вирішив, що таким злом в нас буде проросійська сила, Медведчук. Саме під цю схему, якщо Медведчук приводить Бойка, а Бойко – це кандидат по-перше проросійський, по-друге слабо комунікативний, то у другому турі він (Порошенко – ред.) його “робить”. Ні єдиного іншого кандидата Петро Олексійович не мав шансів перемогти. Уся соціолгія про це говорила.

… Усі заготовки Гриніва (політтехнолога Петра Порошенка – ред.) зводилися до – або ви обираєте Путіна… або ви обираєте Росію, або ви обираєте Україну. Думаю, що Петро Олексійович чітко домовився з Медведчуком, з яким у нього дуже давні стосунки, дружні, ворожі, там по різному було. В принципі Медведчука можна назвати “хрещеним батьком” (Порошенка – ред.), тому що у 1998 році саме від його політсили пройшов Петро Олексійович Порошенко до парламенту. 

… І ось думаю вони домовилися, під це було зроблено, що саме цій людині (Медведчуку – ред.) Порошенко дав статус перемовника з Росією. 

… Я зною точно, що перед тим, як перейти Козаку вони (підсанкційні канали – ред.) повністю перейшли під контроль адміністрації Порошенка, абсолютно. Там сиділи “смотрящі”, я розмовляв з Димінським (колишній власник “ZIK” – ред.), я розмовляв з власником “112-каналу”, котрий розповідав про безпрецендентний тиск, тобто вони не просто були куплені на вільному ринку Медведчуком – їх адміністрація Порошенка передала Медведчуку. Але є ще бізнес-історії, щодо яких люди говорять, без покровительства Петра Олексійовича, той бізнес в Україні, який зараз живить Медведчука і його партійні структури, теж був би не можливим. Грубо кажучи, країну поділили – ти веди Бойка у другий тур і забирай свій проросійський електорат, у тебе є всі можливості, і фінансові і агітаційні, але зроби мені Бойка у другому турі. Тому що я його маю перемогти”, – зазначив Гайдай.

Слід зазначити, що політолог Володмир Фесенко підтримав і навіть доповнив своїми даними версію Сергія Гайдая.

Повне відео ефіру за посиланням.

Нагадаємо, як заявляв у 2019 році народний депутат від БПП Серій Лещенко, Петро Порошенко не ухвалив санкції щодо каналу NewsOne через домовленості з його власником Віктором Медведчуком.

Тоді партія “Батьківщина” заявляла, що попри заяви про те, що телеканал NewsOne перейшов у власність депутата від “Опозиційного блоку” Тараса Козака, його реальним господарем став президент Петро Порошенко.

У 2019 році заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення Уляна Фещук із трибуни парламенту заявила, що зв’язок телеканалів “112 Україна”, NewsOne і ZIK із Російською Федерацією та кумом Путіна Віктором Медведчуком встановити неможливо.

Після введення санкцій проти трьох каналів з пулу Віктора Медведчука, експрезидент Петро Порошенко заявив, що не блокував канали, бо блокування накладалося на передвиборчу кампанію. Порошенко обурюється, чому президент Володимир Зеленський 2 роки тягнув із рішенням.

8 лютого у Києві біля конгресно-виставкового центру “Парковий”, де зараз проходить форум “Україна 30”, відбувається акція протесту через закриття телеканалів Newsone, “112 Україна” та ZIK.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE