Politerno > Україна і світ > Байден заявив, що США буде просувати права ЛГБТ в усьому світі

Байден заявив, що США буде просувати права ЛГБТ в усьому світі

  • 8 Лютого, 2021
  • 851 Переглядів
  • 0

Сполучені Штати Америки знаходяться на передньому краї боротьби за права ЛГБТ-спільноти.

Про це 4 лютого заявив президент США Джо Байден, повідомляє видання Christian Headlines.

 

Він запевнив, його адміністрація буде просувати права ЛГБТ в усьому світі.

Виступаючи в Держдепі, Байден зазначив, що хоче «зміцнення» лідерства США «в питаннях ЛГБТ на міжнародному рівні».

За словами Байдена, «відважні лесбіянки, геї, бісексуали, транссексуали, гомосексуалісти та інтерсексуали» по ​​всьому світу «борються за рівний захист перед законом, свободу від насильства і визнання своїх основних прав людини».

«Сполучені Штати знаходяться на передньому краї цієї боротьби, виступаючи і твердо захищаючи наші найпотаємніші цінності», – зазначив глава держави.

Він підкреслив, що «політика Сполучених Штатів Америки полягає в тому, щоб покласти край насильству і дискримінації на основі сексуальної орієнтації, гендерної ідентичності, самовираження чи статевих характеристик, а також керувати силою нашого прикладу в справі просування прав ЛГБТ-людей по всьому світу».

В опублікованому меморандумі Байдена йдеться, що різні відомства США повинні зміцнювати лідерство країни в питаннях ЛГБТ в усьому світі.

Йдеться про такі відомства, як Державний департамент, Міністерство фінансів, Міністерство оборони, Міністерство юстиції, Міністерство сільського господарства, Міністерство торгівлі, Міністерство праці, Міністерство охорони здоров’я і соціального забезпечення і Міністерство національної безпеки.

Нагадаємо. у 2017 році президент США Дональд Трамп повернув скасовану його попередником Бараком Обамою заборону на службу трансгендерів в армії, відповідний меморандум президента був поширений прес-службою Білого дому. 

Прийшовши до влади, демократ Джо Байден знову відновив службу трансгендерів в армії.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE