Politerno > Україна і світ > Трамп офіційно повернув заборону на службу трансгендерів в армії

Трамп офіційно повернув заборону на службу трансгендерів в армії

  • 26 Серпня, 2017
  • 1557 Переглядів
  • 0

Президент США Дональд Трамп повернув скасовану його попередником Бараком Обамою заборону на службу трансгендерів в армії, відповідний меморандум президента був поширений прес-службою Білого дому.

Про це повідомляє “РИА Новости“.

“Я доручаю міністру оборони та міністру внутрішньої безпеки, до компетенції якого входить берегова охорона, повернутися до діючої протягом довгого часу до червня 2016 року політики щодо трансгендерів у військовій службі”, – йдеться в тексті підписаного Трампом документа.

За оцінкою президента, запропонована адміністрацією Обами зміна може мати негативні наслідки: зниженням ефективністю армії, підвищенням витрат на її утримання, порушенням злагодженості окремих бойових підрозділів. Саме тому, на думку Трампа, “необхідне подальше вивчення питання”.

У меморандумі йдеться, що рішення буде залишатися в силі, “поки не буде знайдено істотну підставу для того, щоб зробити висновок, що його скасування не матиме негативного ефекту”.

Президент заявив, що глави міноборони або міністерства внутрішньої безпеки “можуть в будь-який час письмово вносити рекомендації про зміну практики”.

Рішення про скасування заборони на службу в армії США трансгендерів було прийнято при адміністрації Обами, але його реалізація була відкладена до 1 липня 2017 року.

Міністр оборони США Джеймс Меттіс 1 липня схвалив шестимісячне перенесення терміну скасування заборони.

Рішення з цього питання було відкладено до 1 січня.

За різними оцінками, в армії США служать від 1,3 тисячі до 6 тисяч трансгендерів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE