Politerno > Україна і світ > ДБР звузило коло причетних до вбивств Нігояна, Жизневського і Сеника

ДБР звузило коло причетних до вбивств Нігояна, Жизневського і Сеника

  • 18 Лютого, 2021
  • 755 Переглядів
  • 0

Слідчі ДБР у справах Майдану окреслили причетних до вбивства учасників Революції Гідності Сергія Нігояна, Михайла Жизневського і Романа Сеника.

Про це повідомив заступник начальника управління ДБР у справах Майдану Артем Яблонський на пресцонференції, інформує “Укрінформ“.

“Ми окреслили для себе коло осіб, які потенційно можуть бути причетними до цих вбивств. Раніше це коло було невідоме, як невідома відстань учинення пострілів, тому відбувалися певні спекуляції у ЗМІ, що нібито “активісти убили своїх же побратимів. Ми цю інформацію слідчим шляхом виключили і звузили коло осіб, які можуть бути причетні до цього. А, фактично, хтось і причетний”, – зазначив Яблонський.

Водночас він зазначив, що про оголошення підозр говорити зарано, оскільки для цього бракує доказів.

За словами ДБРівця, слідчі не мають сумнівів, що ці вбивства вчинили правоохоронці, тому зараз активно відпрацьовують підрозділи правоохоронців, які “отримували кулі, знайдені у тілах убитих”.

“Ми встановили навіть точну кількість патронів, з яких могли вбити, конкретну зброю, з якої могли бути здійснені (постріли – ред.), і над цим працюємо. На жаль, відеоматеріал не дозволяє встановити цих вбивць. Слідів на зброї і на кулях також немає, тому що кулі, які використовувалися, були для зупинки транспортних засобів і не залишають індивідуальних слідів від конкретної зброї.

Тому прив’язати її до конкретної особи дуже складно. Але у цьому у нас є певні напрацювання. Ми рухаємося до осіб, яких ми перевіряємо на причетність до цих злочинів”, – додав він.

Нагадаємо, у 2017 році в Дніпрі апеляційний адміністративний суд скасував рішення міської ради про перейменування проспекту Калініна на проспект одного із героїв Небесної сотні, Сергія Нігояна.

ДБР ініціює законодавчі зміни, щоб мати можливість покарати винних у вбивствах на Майдані, які втекли за кордон.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE