Politerno > Україна і світ > Ізраїль змусили закупити у Росії Sputnik V – NYT

Ізраїль змусили закупити у Росії Sputnik V – NYT

  • 21 Лютого, 2021
  • 693 Переглядів
  • 0

Влада Ізраїля погодилася таємно закупити російську так звану вакцину “Спутник V”, тому що цього зажадали сирійці, які утримували громадянку Ізраїлю.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на чиновника, знайомого зі змістом переговорів про визволення ізраїльтянки.

 

На цьому тижні молода ізраїльтянка була звільнена з-під варти в Сирії після арешту за незаконний перехід до Сирії. Офіційно повідомлялося, що Сирія її відпустила в рамках обміну полоненими. Уряд Ізраїлю оголосив, що в обмін на її свободу були звільнені двоє сирійських пастухів, захоплених ізраїльтянами.

При цьому видання The New York Times дізналося, що під час укладання угоди між двома ворогуючими державами, що ніколи не мали дипломатичних відносин, був погоджений ще один пункт: Ізраїль погодився купити неназвану кількість доз російського препарату Sputnik V для Сирії.

 

 

Згідно угоди, Ізраїль заплатить Росії за відправку “Спутника V” режиму президента Сирії Башара Асада.

Таким чином Ізраїль погодився профінансувати поставку російських вакцин проти Covid-19 для Дамаска, і це було зроблено, аби забезпечити звільнення жінки, яку утримували в Сирії.

 В Ізраїлі триває успішна кампанія з вакцинації проти Covid-19. Влада використовує для щеплення громадян вакцину Pfizer, що пройшла необхідні етапи клінічних випробувань і вже довела свою ефективність у боротьбі з вірусом.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE