Politerno > Україна і світ > СБУ затримала чергового агента російської воєнної розвідки. ВІДЕО

СБУ затримала чергового агента російської воєнної розвідки. ВІДЕО

  • 22 Лютого, 2021
  • 558 Переглядів
  • 0

Контррозвідка СБУ затримала у Харкові агента російської воєнної розвідки, який намагався отримати технічну документацію з розробки і виробництва українського танку Т-84БМ “ОПЛОТ”.

Про це повідомляє СБУ.

За даними слідства, мешканця Харкова завербували під час його поїздки до Російської Федерації.

На завдання від російських кураторів та отримання доступу до закритих відомостей, ворожий агент намагався залучити співробітника харківського державного підприємства “ХКБМ ім. Морозова”, яке розробляло танк.

Під контролем оперативників СБУ, харків’янин отримав від працівника зразки технічних матеріалів та відпрацьованими каналами передав фотокопії представнику російської спецслужби.

Зазначається, що зрадника затримали “на гарячому” під час одержання ним “повного комплекту технічної документації”, яка має гриф обмеження доступу.

Наразі зловмиснику повідомлено про підозру в державній зраді Кримінального кодексу України, та вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу.

Нагадаємо, 9 лютого контррозвідники Служби безпеки України викрили та затримали агента ФСБ РФ, який збирав секретні відомості, що становлять державну таємницю в оборонній сфері.

Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов заявив, що в Україні триває шпигунська війна, а російська агентурна мережа на території нашої країни “просто божевільна”.

Служба безпеки та Офіс генпрокурора повідомили про підозру заступнику міністра оборони РФ Андрію Картаполову за злочини при захопленні Дебальцевого та в “Іловайському котлі”.

21 лютого стало відомо, що Служба безпеки намагалася пом’якшити санкції, введені РНБО проти 8 фізосіб, включаючи Віктора Медведчука, та проти 19 компаній. В СБУ це заперечують.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE