Politerno > Україна і світ > З міськради Харкова не дозволили винести Леніна. ФОТО – ВІДЕО

З міськради Харкова не дозволили винести Леніна. ФОТО – ВІДЕО

  • 24 Лютого, 2021
  • 655 Переглядів
  • 0

У середу, 24 лютого, у вестибюлі Харківської міськради збили орден Леніна, який висів там з радянських часів, якого знімали, а згодом почепили назад.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на главу громадської організації “Світанок” Вадима Позднякова в Facebook.

“Харківська міськрада, тільки що демонтовано. Зараз поліція думає, що робити”, – зазначив Поздняков.

Через деякий час працівники міськради повісили орден на колишнє місце. Чоловік пообіцяв “наступного разу просто розбити” цей “експонат”.

Поліція Харкова не повідомляє про цей інцидент.

Депутат Харківської міськради від проросійської партії “ОПЗЖ” Андрій Лесик на засіданні 24 лютого заявив про “збройний держпереворот” у 2014 році, у результаті чого його вигнали з трибуни.На сесії Харківської міськради 24 лютого двічі побилися місцеві депутати, спочатку сутичка сталася, коли Лесик назвав революцію “переворотом”, а потім, коли представники партії Шарія намагалися розгорнути банер із написом “Ні політичним репресіям”.

Нагадаємо, 24 лютого міська рада Харкова втретє підтримала рішення про перейменування проспекту Петра Григоренка на проспект Маршала Жукова.

Довідково: 9 квітня 2015 року Верховна Рада прийняла внесений Кабінетом міністрів закон про засудження комуністичного і нацистського тоталітарних режимів і заборонила їх пропаганду.

Документами забороняється радянська символіка, засуджується комуністичний режим, відкриваються архіви радянських спецслужб та визнаються борцями за незалежність України УПА й інші організації.

У травні 2017 року Верховна Рада підтримала законопроєкт про заборону виготовлення й пропаганди георгіївської стрічки в Україні.

9 травня 2017 року в Одесі, Дніпрі і інших містах України були затримані за поширення комуністичної символіки.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE