Politerno > Україна і світ > У 2012 році Рудьковський організував викрадення теперішнього “слуги народу” – СБУ

У 2012 році Рудьковський організував викрадення теперішнього “слуги народу” – СБУ

  • 25 Лютого, 2021
  • 876 Переглядів
  • 0

СБУ під процесуальним керівництвом Офісу генпрокурора розкрили резонансне викрадення у 2012 році керівника “Нафтогазвидобування” Олега Семінського, який наразі є народним депутатом від “Слуги народу”.

Про це повідомляється у телеграм-каналах СБУ й ОГП.

Правоохоронці прізвище не називають, але Українська правда з’ясувала, що йдеться про Олега Семінського, який є заступником голови комітету Ради з питань енергетики та житлово-комунальних послуг.

За даними слідства, на початку 2012 року Семінського викрали і більше 3 років утримували в нелюдських умовах, систематично катували та вимагали від нього і його родичів сплатити неіснуючий борг у сумі 200 млн доларів.

Згідно з повідомленням, замовником викрадення є колишній бізнес-партнер Семінського, народний депутат кількох скликань, який в минулому займав посаду міністра транспорту та зв’язку.

За даними УП, йдеться про Миколу Рудьковського. Він був міністром за часів президентства Віктора Ющенка, а також нардепом від Партії регіонів з 2012 по 2014 рік.

Задокументовано, що до здійснення злочину Рудьковський залучив групу виконавців, у тому числі представників “кримінального світу”.

У межах провадження повідомлено про підозру 5 особам, причетним до вказаних злочинів за ст. 127 “Катування”, ст. 146 “Викрадення людини” та ст. 189 “Вимагання” Кримінального кодексу.

2 лютого Печерський суд Києва розпорядився накласти арешт на акції ПрАТ “Нафтогазвидобування”, що належать брату Рудьковського Сергію.

Арешт було здійснено в рамках кримінального провадження, відкритого в листопаді 2012 року за фактом викрадення Семінського.

Сам Семінський в інтерв’ю Економічній правді колись говорив: “Я на 100% впевнений, що замовником мого викрадення був Микола Миколайович Рудьковський”.

Також він розповів, що ПрАТ “Нафтогазвидобування” створювалася на умовах приналежності йому 10% акцій її статутного фонду. Утримувачем цього пакету акцій Семінський назвав Миколу Рудьковського.

В даний час мажоритарним власником ПрАТ “Нафтогазвидобування” є група “ДТЕК” Ріната Ахметова.

Нагадаємо, Рудьковський був заочно арештований в РФ 26 травня 2016 року у справі про напад на російське посольство в Києві.

28 вересня 2018 року його затримали в Москві і помістили під варту.

Адвокати стверджують, що їх підзахисний не переховувався від слідства і нічого не знав про порушення проти нього кримінальної справи.

Рудьковський під час арешту перебував на стаціонарній комплексній психіатричній експертизі в інституті ім.Сербського.

У грудні 2019 року Московський міський суд засудив екс-нардепа ВРУ, екс-міністра транспорту України Миколу Рудьковського, якого звинуватили у нападі на російське посольство, до 2 років колонії загального режиму.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE