Politerno > Тернопільщина > Тернопільська облрада порушує закон: не публікує рішення сесії і не відповідає на запити журналістів

Тернопільська облрада порушує закон: не публікує рішення сесії і не відповідає на запити журналістів

  • 26 Лютого, 2021
  • 2436 Переглядів
  • 0

На останній сесії Тернопільської обласної ради 35 депутати від партій «Свобода», «За майбутнє» та «Слуга народу» проголосували за погодження «Проекту організації території регіонального ландшафтного парку «Загребелля», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів”.

Рішення Тернопільської обласної ради під заголовком «Про парк «Загребелля», прийняте 3 лютого під час V-го пленарного засідання І-ї сесії Тернопільської обласної ради до цих пір на сайті органу не опубліковане.

 

Тернопільський журналіст Назар Наджога надіслав інформаційний запит щодо підстав, відповідно до яких і керуючись якими рішення сесії було прийнято. 

15 лютого Тернопільська обласна рада надіслала журналісту листа, але конкретної відповіді на тему запиту не надала.

“Після відповідного опрацювання проект рішення Тернопільської обласної ради разом із запитуваними Вами підготовчими матеріалами передано на підпис”, – написали з облради.

Надісланий повторно 19 лютого інформаційний запит щодо зазначеного рішення Тернопільська обласна рада зовсім проігнорувала.

В передбачений Законом термін у п’ять робочих днів – відповіді не надійшло.

Далі наводимо Facebook-пост Назара Наджоги:

“Ось вже більше трьох тижнів рішення сесії на офіційному сайті Тернопільської обласної ради в розділі “Документи” не оприлюднене.

У Запиті на доступ до публічної інформації я просив надати електронні копії (фото або скан) з наступних документів:

1. Рішення Тернопільської обласної ради під заголовком «Про парк «Загребелля», прийняте 03.02.2021р. під час V-го пленарного засідання І-ї сесії Тернопільської ради. Ймовірно дане рішення може мати заголовок «Про затвердження «Проекту організації території регіонального ландшафтного парку «Загребелля», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів».

2. Подання Тернопільської міської ради від 14 травня 2018 року № 1127/01 чи подання від іншої дати (клопотання Тернопільської міської ради від 15 грудня 2020 року № 1556/01 щодо затвердження «Проекту організації території регіонального ландшафтного парку «Загребелля» охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів»), які стали підставою для прийняття вище згаданого рішення Тернопільською обласною радою.

3. Розроблений науково-дослідною лабораторією «Моделювання еколого-географічних систем» Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка «Проект організації території регіонального ландшафтного парку «Загребелля», охорони, відтворення та рекреаційного використання його природних комплексів та об’єктів», схвалений рішенням виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 30 травня 2018 року № 423.

4. Схему меж Регіонального ландшафтного парку «Загребелля», затверджену рішенням сесії Тернопільської обласної ради 03.02.2021 під заголовком «Про «Загребелля».

5. Рекомендації постійної комісії Тернопільської обласної ради VІІ скликання з питань охорони навколишнього природного середовища та природокористування щодо проекту рішення сесії, який був прийнятий на сесії 03.02.2021р.

Нема відповіді! Та відповідь облради, яка надійшла 15.02.2021 на “перший” запит, є протиправною відповідно ст. 24 Закону України «Про доступ до публічної інформації».

Наступного тижня максимум, що можу зробити, це звернутися до Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини Секретаріат Уповноваженого ВРУ з прав Людини.

Можливо потрібен буде суд з Тернопільською обласною радою, щоб роздобути інформацію, яка не може мати ніякого обмеженого доступу.
Нижче в посиланнях:

1. Результат голосування за проект рішення сесії Тернопільської обласної ради під заголовком “Про “Загребелля” від 03.02.2021
https://www.facebook.com/awiswind/posts/1644415002427354

2. Чому важливе це рішення? Суть та пояснення. Текст первинного запиту на доступ до публічної інформації.
https://www.facebook.com/awiswind/posts/1647372462131608

3. Відповідь-відмова Тернопільського обласної ради від 15.02.2021р. https://www.facebook.com/awiswind/posts/1651770798358441

4. Приклад того, як свободівці плюс коаліція гострять ножі на парк “Загребелля”
https://www.facebook.com/awiswind/posts/1648150992053755″. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE