Politerno > Україна і світ > Ще два військові кораблі США увійшли в Чорне море

Ще два військові кораблі США увійшли в Чорне море

  • 22 Березня, 2021
  • 1564 Переглядів
  • 0

Ракетний крейсер “Монтерей” і есмінець “Томас Хаднер” Військово-морських сил США увійшли в Чорне море. 

Про це повідомляє Посольство США в Україні в  Твіттері.

“Ракетний крейсер” Монтерей” і есмінець “Томас Хаднер” разом з літаком Р-А8 увійшли в Чорне море для участі в організованих Румунією навчаннях “Морський щит-2021″, спрямованих на підвищення сумісності між союзниками і партнерами в регіоні”, – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з 19 по 29 березня в Чорному морі проходять навчання НАТО “Морський щит 2021”. У навчаннях беруть участь понад 2 тисячі військовослужбовців з 8 країн, 18 бойових кораблів і 10 літаків.

В масштабних навчаннях НАТО «Sea Breeze +2021», який пройдуть в червні, збільшать склад ВМС України.

У цьому році передбачається значне збільшення складу сил і засобів берегового компонента, зокрема, зі складу морської піхоти України і США, велика кількість броньованої техніки і артилерії. До повітряного компоненту планують залучити літаки і вертольоти з американської сторони та з боку української морської авіації Повітряних сил ЗСУ, Державної прикордонної служби, а також безпілотні авіаційні комплекси.

Нагадаємо, вранці 20 березня у Чорне море увійшов USS Thomas Hudner (DDG-116) – американський ракетний есмінець типу “Arleigh Burke”.

Також у цей день есмінець ВМС США Thomas Hudner (Томас Гаднер), який здатний нести до 56 крилатих ракет Tomahawk з дальністю дії 1,6 тис. км, у суботу ввечері пройшовши Босфор, увійшов в акваторію Чорного моря.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE