Politerno > Україна і світ > Зеленський увів в дію оновлені санкції проти російських компаній та фізосіб. ДОКУМЕНТИ

Зеленський увів в дію оновлені санкції проти російських компаній та фізосіб. ДОКУМЕНТИ

  • 23 Березня, 2021
  • 745 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО від 23 березня про запровадження санкцій на три роки проти 81 російської компанії та 26 громадян РФ.

“Увести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 23 березня 2021 року “Про застосування, скасування та внесення змін до персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, – йдеться в указі №109/2021.

Згідно з інформацією на сайті Офісу президента, рішенням РНБО внесено низку змін і доповнень до переліків осіб, щодо яких раніше були введені санкції.

Так, виключені зі списку фізичних осіб громадяни РФ Олексій і Дмитро Миколайович Ананьєва.

З переліку юридичних осіб, проти яких введені обмежувальні заходи, виключено російське акціонерне товариство “Башкирська содова компанія”.

До указу додаються документи з переліком юридичних та фізичних осіб, які наступні три роки будуть під українськими санкціями.

Серед компаній, які є в санкційному переліку – видання “Газета.ру”, “Росія сьогодні”, “Лента.ру”, страхова компанія “Росгосстрах”, “Сибірська нафтогазова компанія”, низка компаній, які працюють в окупованому Криму – “Чорноморнафтогаз”, “Массандра”.

Для кожної компанії залучать вид обмежень:

1) блокування активів;

2) повне обмеження торговельних операцій;

3) повне припинення транзиту ресурсів, польотів та перевезень територією України;

4) запобігання виведенню капіталів за межі України;

5) зупинення виконання економічних та фінансових зобов’язань;

6) заборона здійснення публічних та оборонних закупівель товарів, робіт і послуг у юридичних осіб.

Серед підсанкційних росіян – заступники МВС РФ, керівник служби контррозвідки РФ, начальник Головного управління з питань міграції РФ, члени комітетів Ради Федерації РФ, академік Російської академії наук та інші.

Обмеження, які проти них запроваджують:

  • блокування активів;

  • запобігання виведенню капіталів за межі України;

  • заборона участі у приватизації, оренді державного майна;

  • відмова в наданні та скасування віз, застосування інших заборон в’їзду на територію України

Також, згідно з рішенням РНБО, Кабінету міністрів України разом зі Службою безпеки України та Національним банком України доручено забезпечити реалізацію і моніторинг ефективності персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій).

Міністерству закордонних справ України доручено проінформувати компетентні органи Європейського Союзу, Сполучених Штатів Америки та інших держав про застосування санкцій і поставити перед ними питання про введення аналогічних обмежувальних заходів.

Нагадаємо, 19 березня  секретар РНБО Олексій Данілов оголосив про введення санкцій проти 19 компаній, які працюють в сфері користування надрами. Компанії – надрокористувачі, на які Рада безпеки і оборони України наклав санкції, належать україно-російському олігархові Павлу Фуксу.

Також РНБО доручила органам влади перевірити президентські акти Віктора Януковича на предмет загроз нацбезпеці.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE