Politerno > Україна і світ > YouTube заблокував канали Медведчука в Україні, в уряді подякували

YouTube заблокував канали Медведчука в Україні, в уряді подякували

  • 24 Квітня, 2021
  • 743 Переглядів
  • 0

Відеохостинг YouTube заблокував для переглядів в Україні канали 112, Newsone і ZIK.

Станом на ранок суботи при спробі переглянути контент “112 Україна” YouTube видає повідомлення “Відео недоступне. Цей контент не доступний в домені цієї країни через скаргу на протизаконний контент від уряду”.

На ютуб-каналі Newsone йде трансляція іншого каналу – “Перший незалежний”.

А на ZIK з’явилася плашка: “Цей канал недоступний у вашій країні”.

Міністр культури та інформполітики України Олександр Ткаченко у своєму Телеграм назвав блокування сервісом YouTube трансляцій каналів 112, Zik, NewsOne кроком, що наближає світ до розуміння дій Україні у сфері боротьби з російською пропагандою.

“YouTube нарешті заблоковував для перегляду в Україні пропагандистські канали так званої “Трійки Медведчука. Йдеться про ютуб-канали 112 Україна, Zik, NewsOne.

Наразі на вкладці онлайн-трансляції позначено, що контент не доступний у домені нашої країни через скаргу від уряду на протизаконний контент”, – зазначив Ткаченко.

За словами міністра, це важливий крок до визнання світовим суспільством боротьби України з інформаційним впливом з боку держави-агресора.

Ткаченко подякував фахівцям платформи YouTube, що звернули увагу на звернення та на рішення РНБО щодо телеканалів, які несли загрозу національній безпеці України, “оскільки вони не є ЗМІ, чи звичайним мовником, а частиною пропагандистської війни Росії проти України”.

Нагадаємо, наприкінці січня були введені санкції проти нардепа Тараса Козака. Разом з тим були закриті телеканали Newsone, “112 Україна” та ZIK. У Мінкульті назвали ці канали представниками російської пропаганди в Україні. 2 лютого президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО від 2 лютого 2021 року про застосування санкцій проти нардепа Тараса Козака та телеканалів кума Путіна Віктора Медведчука – “112 Україна”, NewsOne, ZIK.

В Євросоюзі у неофіційній реакції схвально поставилися до запроваджених РНБО санкцій проти телеканалів Віктора Медведчука – “112 Україна”, NewsOne та ZIK. Прессекретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков заявив, що у Кремлі засуджують санкції президента України проти телеканалів з орбіти кума Путіна нардепа “Опозиційної платформи – За життя” Віктора Медведчука.

На початку березня Youtube заблокував трансляцію ефіру телеканалу Віктора Медведчука “112 Україна”, проти якого Україна ввела санкції.

8 лютого у Києві біля конгресно-виставкового центру “Парковий”, де зараз проходить форум “Україна 30”, відбулася акція протесту через закриття телеканалів Newsone, “112 Україна” та ZIK.

Працівникам телеканалів ZIK, NewsOne і “112”, які потрапили під санкції РНБО, запропонували стати співвласниками нового телеканалу. 26 лютого о 18:00 у супутниковому та онлайн-ефірі телеканалу “Перший незалежний”, купленого представником медіагрупи Тараса Козака, розпочалося мовлення.

Телеканал “Перший незалежний”, який купив представник медіагрупи підсанкційного Тараса Козака, відключили за годину після виходу в ефір.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE