Politerno > Україна і світ > Україна зупинила авіасполучення з Білоруссю – “Белавіа” скасовує рейси після рішення ЄС

Україна зупинила авіасполучення з Білоруссю – “Белавіа” скасовує рейси після рішення ЄС

  • 25 Травня, 2021
  • 646 Переглядів
  • 0

Кабінет міністрів прийняв рішення припинити авіасполучення між Україною та Білоруссю з 26 травня і заборонив польоти над білоруською територією.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

“З 00 год. 00 хв 26 травня Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю. Щойно на позачерговому засіданні Уряд доручив Мінінфраструктури, Державіаслужбі та ДП “Украерорух” вжити для цього необхідних заходів.

Крім того, українським авіакомпаніям та літакам заборонятиметься виконувати польоти в повітряному просторі Республіки Білорусь”.

Державна прикордонна служба також отримала доручення припинити оформлення пасажирів, які прямують із Білорусі або в Білорусь у митних пунктах аеропортів.

Шмигаль наголосив: “Ситуація з примусовою посадкою літака компанії Ryanair у Мінську є порушенням Конвенції про міжнародну цивільну авіацію. Рішення нашого уряду спрямоване на забезпечення безпеки польотів і пасажирів”.

Саміт Європейського Союзу підтримав рішення заборонити польоти білоруських авіакомпаній на територію ЄС та закликав всіх авіаперевізників уникати прольоту над територією Білорусі. 

Важливо, що рішення Європейської Ради – не остаточне та не набуває чинності одразу, оскільки його ще має ухвалити Рада Європейського Союзу. 

У оприлюденій заяві йдеться, що Саміт засудив затримання журналіста Романа Протасевича та його дівчини Софії Сапеги. Країни ЄС закликають негайно їх звільнити та не порушувати їх свободу пересування. 

Таким чином, для білоруської авіакомпанії “Белавіа” закриється західний напрямок, доступними залишаться рейси майже виключно до російських аеропортів.

Так, “Белавіа” вже скасовує рейси до Лондона і Парижа до 30 жовтня через рішення урядів Британії і Франції, які заборонили перевізнику виконання польотів.

“У зв’язку з рішенням урядів Великої Британії та Франції про заборону виконання рейсів “Белавіа” в / з Великої Британії і Франції ми змушені скасувати польоти в Лондон і Париж з 25 травня по 30 жовтня 2021 року” – заявили у “Белавіа”.

“Ми засмучені ситуацією, що склалася, яку не в силах змінити” – додали в авіакомпанії.

Напередодні спочатку Лондон, а потім Парижі ухвалили рішення про призупинення ліцензії “Белавіа” на польоти.

Як повідомлялося, саміт ЄС визначив жорсткі санкції стосовно білоруської авіагалузі.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення щодо припинення прямого авіасполучення між Україною та Білоруссю і закриття повітряного простору Білорусі для авіаперельотів з України та до нашої держави.

Державне телебачення Білорусі опублікувало відеозапис із затриманим у Мінську опозиційним журналістом Романом Протасевичем, який начебто “дає свідчення щодо організації масових заворушень у столиці”. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE