Politerno > Україна і світ > Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю

Україна припиняє авіасполучення з Білоруссю

  • 24 Травня, 2021
  • 680 Переглядів
  • 0

Президент Володимир Зеленський доручив Кабміну підготувати рішення щодо припинення прямого авіасполучення між Україною та Білоруссю і закриття повітряного простору Білорусі для авіаперельотів з України та до нашої держави.

Про це повідомляє Офіс президента.

Під головуванням глави держави пройшла нарада, у якій взяли участь прем’єр-міністр Денис Шмигаль, секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр енергетики Герман Галущенко, міністр інфраструктури Олександр Кубраков, заступники керівника Офісу глави держави Юлія Свириденко та Кирило Тимошенко.

Учасники наради проаналізували події навколо пасажирського літака компанії Ryanair, який 23 травня здійснив примусову посадку в аеропорту Мінська.

“З огляду на ситуацію, що склалася, президент доручив уряду опрацювати рішення щодо припинення прямого авіасполучення між Україною та Республікою Білорусь і закриття повітряного простору Білорусі для здійснення авіаперельотів з України та до нашої держави”, – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, 23 травня у національному аеропорту “Мінськ” примусово посадили літак Ryanair, що прямував з Афін до Вільнюса, щоб затримати колишнього редактора опозиційного телеграм-каналу NEXTA Романа Протасевича.

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко затвердив нові обмеження для ЗМІ та масових заходів, які наберуть чинності через місяць. Європейський Союз розгляне питання про подальші санкції проти адміністрації самопроголошеного президента Александра Лукашенка, серед яких може бути припинення польотів над Білоруссю.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE