Politerno > Україна і світ > Рада підтримала у першому читанні зменшення податків для бізнесу азартних ігор

Рада підтримала у першому читанні зменшення податків для бізнесу азартних ігор

  • 15 Липня, 2021
  • 737 Переглядів
  • 0
Податки для грального бізнесу

Верховна рада проголосувала за основу проект Закону “про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо оподаткування доходів від діяльності з організації та проведення азартних ігор та лотерей (№2713-д)”.

За проголосували 252 депутата, проти – 73, утрималися – 15, не голосували – 27, усього в залі – 367 нардепа.

Проект передбачає зниження податкових ставок для грального бізнесу з 18% до 10% від доходу. При цьому оподаткування буде тільки для виграшів понад 48 тисяч гривень.

“Метою законопроекту є створення сприятливих умов для виведення з тіні і легальної роботи сфери азартних ігор в Україні шляхом використання стимулюючої ролі податків”, – сказано в пояснювальній записці до документа.

У березні Всеукраїнська Рада Церков у своєму зверненні заявила, що сприймає цю законодавчу ініціативу як цинічну спробу лобізму в інтересах власників грального бізнесу в Україні.

“Висловлюємо своє глибоке обурення законодавчою ініціативою (проект № 2713-д), яка може привести до ще більшого розповсюдження серед населення України залежності від азартних ігор і лотерей, зубожіння і руйнування українських сімей через згубні наслідки ігроманії”, – було сказано в зверненні ВРЦіРО

Нагадаємо, 11 серпня минулого року президент Володимир Зеленський підписав закон 2285-Д про державне регулювання грального бізнесу, не дивлячись на дві взаємовиключні норми про визначення органа-регулятора ринку, який Верховна Рада ухвалила 14 липня.

НАЗК заявляло, що впровадження закону про гральний бізнес у чинній редакції призведе до появи корупційних схем під час отримання дозвільних документів і зробить неможливою чесну конкуренцію та прозорі правила діяльності у сфері азартних ігор, також закон має 2 взаємовиключних положення.

За ініціативи уповноваженого представника з фракції “Батьківщина” Михайла Піня, Тернопільська обласна рада прийняла рішення про заборону грального бізнесу в області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE