Politerno > Тернопільщина > За ініціативи “Батьківщини”, Тернопільська облрада заборонила гральний бізнес в області

За ініціативи “Батьківщини”, Тернопільська облрада заборонила гральний бізнес в області

  • 25 Вересня, 2020
  • 1362 Переглядів
  • 0

За ініціативи уповноваженого представника з фракції “Батьківщина” Михайла Піня, Тернопільська обласна рада прийняла рішення про заборону грального бізнесу в області.

34 з 35 присутніх на сесії Тернопільської обласної ради депутатів підтримали проект рішення фракції “Батьківщина”, яке проголошує нашу область вільною від грального бізнесу.

“Люди, а найнебезпечніше – діти, виноситимуть гроші з родин, гроші, які потраплятимуть не до бюджетів, а в кишені лобістів Закону про ігроманію, корупційних організаціях та причетних до цього «брудного» бізнесу осіб, – застеріг керівник фракції “Батьківщина” в обласній раді Михайло Пінь.

За його словами, ще в 2009 році уряд Юлії Тимошенко заборонив гральний бізнес в Україні.

“Ми переконані, що країні, яка перебуває в економічній скруті, виснаженій війною потрібні мудрі Закони, а не чергові афери з обдирання «останньої шкури» з українців”, – підреслив Михайло Пінь.

Нагадаємо, в липні цього року правляча більшість легалізувала гральний бізнес в Україні. Депутати від опозиційних фракції засудили Закон, який, на їх переконання, прийнятий для збагачення бізнесменів з близького оточення президента Зеленського.
Парламентська факція “Батьківщина” звернулася до Корституційного суду, щоб заблокувати даний законопроект.

Варто зазначити, що на переконання експертів, запобіжники від лудоманії (залежність від ігроманії) – не достатньо потужні, або ж відтерміновані в часі. А це означає, що люди, які не можуть контролювати свої дії будуть частими клієнтами гральних закладів, що може призвести до зростання грабежів, злочинності. До того ж система онлайн моніторингу не існує в країні. Впровадження цієї системи, яка буде контролювати виплати гравцям, обмежувати доступ гравців із залежністю та лудоманією, триватиме протягом двох років! Гарантій, що вона буде створена раніше, або взагалі, немає. Тобто в наступні два роки бізнес, який був нелегальним залишатиметься поза державним контролем над доходами та над людьми, які там грають.

Законопроєкт не враховує відмінностей між гральними автоматами, казино, букмекерською діяльністю та грою в карти чи кості, які потребують відмінного регулювання, а механізм створення регуляторного органу та пропонована процедура ліцензування створюють додаткове поле для корупції на державному рівні.

До того ж, у засобах масової інформації йдеться про те, що даний Закон створює умови для домінування у цій галузі певних бізнесових груп (із тих, які зараз заробляють на нелегальному бізнесі), а також для домінування в ньому людей з оточення президента та російського капіталу.

Нагадаємо, 11 серпня фракція “Батьківщина” запропонувала до порядку денного питання заборони грального бізнесу на теренах Тернопільської області – за проголосувало 34 депутати, рішення прийнято.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE