Politerno > Тернопільщина > Інтриги облради. “Батьківщина” проти грального бізнесу, а перебіжчики та “ЄС” за Зеленьского і Труша

Інтриги облради. “Батьківщина” проти грального бізнесу, а перебіжчики та “ЄС” за Зеленьского і Труша

  • 13 Серпня, 2020
  • 2618 Переглядів
  • 0

У вівторок, 11 серпня, відбулася чергова сесія Тернопільської обласної ради. До порядку денного було включено чимало політичних питань, зміни до бюджету, питання життєдіяльності області та комунальних підприємств.

Фракція “Батьківщина” запропонувала до порядку денного питання заборони грального бізнесу на теренах Тернопільської області – за проголосувало 34 депутати, рішення прийнято.

Питання недовіри президенту Володимиру Зеленському щодо прийнятого Верховною Радою закону про ринок землі не внесли до порядку денного облради. Якщо місяць тому за це питання проголосувало 22 депутати із 40 присутніх, то на цій сесії уже проголосувало “за” – 26 з 39 присутніх депутатів. 

“Дуже прикро, що частина депутатів, які ще півроку тому “йшли на барикади”, захищаючи українську землю, то сьогодні безсоромно втікають із сесійної зали, а частина депутатів вже поміняли забарвлення. Деякі депутати, прислужники ОДА, при розгляді питань порядку денного витягували картки для голосування. Ці прислужники уже почали залишати ряди своїх партій і переходити в інші – сформовані та контрольовані владою політичні проєкти , щоб знову на цих виборах обдурити жителів області своїми обіцянками. Шановні краяни, будьте пильними при виборі!”, – звернувся перший заступник голови Тернопільської обласної ради, голова Тернопільської обласної партійної організації ВО “Батьківщина” Василь Деревляний.

Слід зазначити, що за недовіру президенту Володимиру Зеленському у повному складі не проголосували депутати з фракції “Самопоміч” та “Народний контроль”. Мабуть, це пов’язано з тим, що депутати облради від цих партій вже більше не відчувають жодних зобов’язань перед своїми виборцями, адже, створивши разом із колегами з “Укропу” міжфракційну групу “За майбутнє”, влилися і в самий політпроєкт одіозного олігарха Ігоря Коломойського. Ми вже писали про те, що фронтмени цієї партії в Тернопільській області Іван Чайківський та облдепи Володимир Болещук і Андрій Цибульський ніколи не відрізнялися політичною розбірливістю і міняли партії як шкарпетки. Але неголосування за внесення у порядок денний питання про недовіру президенту і голові Тернопільської ОДА Володимиру Трушу – це вже політична шизофренія. Особливо, після нещодавньої відкритої війни Чайківського і франківського “парашутиста”. Заступник голови обласної ради Любомир Крупа навіть змушений був покинути президію і підійти на “декілька слів” до рядів своєї фракції (“Самопоміч”) під час голосування за внесення цих проектів на розгляд депутатів. Одразу після цього його соратники натиснули “проти” у цілому складі.

Читайте також: Об’єднати “лівих” і “правих”: в Тернополі презентували новий політичний проект

Не дав свого голосу за відставку голови ОДА і соратник Петра Порошенка Степан Барна. З огляду на повідомлення у ЗМІ, про що писало і наше видання, – він залишається вірним підкилимним домовленостям з паном Трушем. За відставку губернатора не голосувало й аграрне лобі фракціє “ЄС”, котре у всі часи займало провладну позицію і з яким навіть Степан Степанович мав проблеми під час “бюджетної війни” з Ігорем Сопелем.

З огляду на зазначене, виникає запитання – невже тернополяни знову “клюнуть” на наживку з “обгорткою” нового політичного бренду, не дивлячись на стару і зіпсовану начинку? Невже “урапатріоти” з партії п’ятого президента України, які, не дивлячись на відкриту інформаційну війну з головним “слугою народу”, продовжують загравати з намісником головного опонента свого лідера в області – знову отримають підтримку і почнуть надалі реалізовувати корупційні схеми, про які писало наше видання і які розслідують компетентні органи?



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE