Politerno > Тернопільщина > Стало відомо, кого з керівників податкової затримали в Тернополі за рекет

Стало відомо, кого з керівників податкової затримали в Тернополі за рекет

  • 25 Вересня, 2020
  • 7067 Переглядів
  • 0

У четвер, 24 вересня, у Тернополі працівники СБУ, ДБР та “Альфи” затримали на вимаганні та отриманні хабара у розмірі 40 тисяч доларів податківця, його сина та їхніх спільників.

За даними ЗМІ, які нам підтвердили в керівництві податкової, затриманий – Євген Воробець, заступник начальника Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області.

Серед затриманих також – його син Василь, товариш Василя Андрій, а також декілька осіб з тернопільського криміналітету. 

Затримання відбувалося на майданчику біля автозаправки біля заводу “Ватра” та у приватному секторі Тернополя під час одержання другої частини «боргу» в сумі 10 тис доларів США.

Одна група правоохоронців затримала безпосередньо самого Євгена Воробця на робочому місці, друга група – його сина Василя Воробця зі спільником на автозаправці і третя – рекетирів, яких найняв Воробець для вимагання та одержання хабара у розмірі $ 40 тисяч доларів за містом. 

Усіх чотирьох осіб затримано в порядку ст. 208 КПК України. Грошові кошти виявлені та вилучені під час проведення невідкладних слідчих дій.

Затриманий Воробець Євген Васильович обіймає посаду заступника начальника Тернопільської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Тернопільській області, радник податкової та митної справи І рангу. 

За даними слідства, начальник податкової інспекції разом із своїм сином, залучивши двох представників криміналітету, вимагали у громадянина 40 тис доларів США за нібито привласнену ним продукцію під час його роботи на підприємстві, керівником якого є син посадовця. При цьому вони погрожували фізичною розправою йому та його родині.

На даний час вирішується питання щодо повідомлення їм про підозру та готуються клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою, а також відсторонення начальника податкової інспекції від посади.

Згідно з декларацією за 2019 рік, Євген Воробець – досить заможний чиновник. У Тернополі він володіє двома квартирами, двома житловими будинками у селі Боричівка, Теребовлянського району та Байківці, Тернопільського району, двома гаражами у Тернополі, 11-ма земельними ділянками у різних районах області. Дружина Галина Воробець є власницею перукарні у Тернополі. Також податківець задекларував тваринницькі приміщення у селі Клебанівка, Підволочиського району та селі Колодне, Збаразького району, та інші нежитлові приміщення.

Є у власності родини Євгена Воробця і дві автівки – Тойота Сamry 2004 року випуску та Toyota Land Сruiser 2011 року випуску. 

Заробляє чиновник 125 951 гривень в рік, а бо ж 10 тисяч 495 гривень в місяць. Готівкою родина Воробців має вдома 580 тисяч гривень. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE