Politerno > Україна і світ > Сміх в постраждалому від повені місті може коштувати Лашету поста канцлера

Сміх в постраждалому від повені місті може коштувати Лашету поста канцлера

  • 18 Липня, 2021
  • 683 Переглядів
  • 0

Неприємний конфуз стався під час візиту до Північного Рейну-Вестфалії президента ФРН Франка-Вальтера Штайнмаєра.

Цей регіон Німеччини зазнав ледь не найбільших втрат під час повені президента

Армін Лашет, кандидат на посаду наступника канцлера Німеччини від партії Ангели Меркель ХДС/ХСС, є прем’єр-міністром цього регіону.

Два політики відвідали місто Ерфтштадт, яке особливо постраждало від повені. Там президент Штайнмаєр виступив із невеликою промовою. У відео попала реакція Лашета, який стояв за президентом – під час промови кандидат у канцлери сміється щонайменше 30 секунд.

“Епатажно”, “огидно” – так характеризували реакцію Лашета німці. “Я виріс в Ерфштадті… Така поведінка  є неприйнятною і непростимою”, – пишуть місцеві мешканці.

“Не можу уявити, щоб Меркель сміялася на тлі такої трагічної ситуації, при якій на очах невинних людей змивало їхні будинку, магазини і засоби для існування”, – обурюється користувач під ніком Пол Нейсбіт.

Поведінку політика розкритикували й його політичні союзники. “Я просто онімів” , – заявив генеральний секретар німецьких соціал-демократів Ларс Клінгбейл. 

Після скандалу і розголосу Армін Лашет був змушений вибачитися за посмішки під час візиту до жертв повені, пише “Європейська правда” із посиланням на Spiegel.

“Я шкодую про враження, яке створила розмова. Це було недоречно, і мені це шкода”, – написав Лашет на своїй сторінці у Twitter. 

Експерти відзначають, що в умовах передвиборної кампанії, яка зараз йде в ФРН, реакція кандидатів на трагедію може серйозно вплинути на їхнє політичне майбутнє. Аналітики нагадали про події 2002 року, коли повінь в Німеччині “допомогла” переобратися на пост канцлера Герхарду Шредеру: політик брав безпосередню участь в операціях по ліквідації наслідків стихії. Сміх Лашета, вважають експерти, тепер може сильно вдарити не тільки по ньому самому, але і по партії.

Як відомо, проливні дощі обрушилися на Західну Європу, включаючи західну і південно-західну частину Німеччини, на цьому тижні. В ході повеней і зсувів загинули біля 180 осіб: 143 з них – 150 в Німеччині і 27 – в Бельгії.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE