Politerno > Україна і світ > “Велика деолігархізація”: дебют Мендель на каналі Ахметова був присвячений Тупицькому

“Велика деолігархізація”: дебют Мендель на каналі Ахметова був присвячений Тупицькому

  • 18 Липня, 2021
  • 749 Переглядів
  • 0

Увечері, 17 липня, відбувся дебют експрессекретари президента Юлії Мендель як “постійного колумніста” шоу “Велика деолігархізація” на телеканалі олігарха Ріната Ахметова “Україна 24”. Мендель виступила із заздалегідь записаним трихвилинним монологом.

Вона розповіла про те, як бачить конфлікт влади з ексглавою Конституційного суду Олександром Тупицьким, давши коротку характеристику: “Театр абсурду”.

Промова звучала у дусі пропаганди за темниками Банкової.

 

“Судова система в Україні вже давно перетворилася в симулятор – копію того, чого насправді не існує. Система вибіркової справедливості, уявного правосуддя і часто не уявного приниження. Такого, в яке перетворилося для українців затяжне протистояння Олександра Тупицького фундаментальними реформам і здоровим глуздом, – так розпочала свій виступ Мендель. 

Далі вона розповіла про те, що в минулому році КСУ несподівано скасував е-декларації, “які не дозволяють красти і брати хабарі” і згадує ряд рішень суду, які Мендель назвала “ляпасом українцям”:

“Що це, якщо не ляпас самим українцям. Хіба відкритість не основа справедливості”, – задається питанням Мендель.

“Зеленський не бореться з конкретними особистостями, він змінює систему. Він повинен був стати на захист держави”, – вважає екс-прес-секретар.

Адже саме на державу, за словами Мендель, замахнувся КСУ на чолі з Тупицьким.

“Указом президента горе-керівника усунули від … як це назвати? Руйнуванням держави”, – рассужадет Мендель.

Юлія коротко описує проблему: “Судді стають на захист корупції, президент їх усуває, їхні колеги-судді відновлюють їх на посадах”. Вона констатує, що “закореніла корумпована кумівська система пручається і не хоче змінюватися”, але у президента будуть подавати апеляцію на рішення Верховного суду.

Закінчує відеозвернення Юлія погрозами про “суді совісті”, який доведеться відбувати “перед людьми”.

“Адже завжди є інший суд – суд совісті. Його потрібно відбувати не перед колегами, з якими пов’язують тривалі зв’язки, а перед людьми. І в цьому суді не існує симулякрів”, – говорить Мендель і на екрані з’являється заставка “Велика деолігархізація”.

Нагадаємо, Юлія Мендель керувала пресслужбою Зеленського з 3 червня 2019 року по 9 липня 2021 року. Прессекретарем президента замість неї став ведучий телеканалу “Україна 24” Сергій Нікіфоров.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE