Politerno > Україна і світ > На збанкрутілому заводі в Миколаєві іржавіють частини корвета, який Зеленський обіцяв добудувати в 2023-му, – Казанський. ВІДЕО – ФОТО

На збанкрутілому заводі в Миколаєві іржавіють частини корвета, який Зеленський обіцяв добудувати в 2023-му, – Казанський. ВІДЕО – ФОТО

  • 17 Липня, 2021
  • 1319 Переглядів
  • 0

На суднобудівному заводі в Миколаєві, який збанкрутував олігарх-депутат Володимир Новинський, іржавіють частини корвета “Володимир Великий”, на будівництво якого було виділено з держбюджету як мінімум в $ 20 мільйонів.

Про це, як пише в фейсбуці Денис Казанський, йому повідомили на заводі.

 

“Російський олігарх Новинський, який при Януковичі отримав українське громадянство, збанкрутував Чорноморський суднобудівний завод у Миколаєві. Після виходу цього відео на мене вийшли співробітники ЧСЗ, і розповіли, що все насправді ще сумніше.

На знищеному заводі залишається недобудований корвет “Володимир Великий”, який будувався багато років, і тепер неясно, що з ним буде далі. Тобто, Новинський не просто знищив український завод. Він ще і зупинив будівництво українського військового судна”, – пише медійник.

За його інформацією, корвет заклали в 2011 році. На його будівництво було витрачено кілька сотень мільйонів гривень.

“У якийсь момент гроші виділяти перестали, і будівництво зупинилося. Коли Володимир Зеленський став президентом, він пообіцяв що корвет добудують до 2023 року. Але після того, як Новинський збанкрутував ЧСЗ, неясно, як це буде відбуватися далі. За інформацією ресурсу Defense Express судно повинні перемістити на інше суднобудівне підприємство в Миколаєві, яке здатне добудувати корвет. За інформацією журналістів це суднобудівний завод “Океан”.

Але є проблема. Перемістити частини цього судна з ЧСЗ на інше суднобудівне підприємство – не така проста задача. Це великогабаритний вантаж, для переміщення якого необхідне спеціальне кранове обладнання. За інформацією від співробітників Чорноморського суднобудівного заводу, які мені написали, завод зараз активно пиляють на метал і це обладнання вже фактично знищено власником. Тобто наразі взагалі не зрозуміло, як будуть перевозити і добудовувати корвет. І все йде до того, що проєкт просто спишуть і поховають”, – припускає Казанський.

До посту він доклав надіслані йому співробітниками заводу фотографії. На них – порожні цехи, а частини недобудованого корвета просто валяються. Казанський передбачає, що це може залишитися іржавіти або буде розпиляно на метал “слідом за заводом ЧСЗ”.

На збанкрутілому Новинським заводі в Миколаєві іржавіють частини корвета Володимир Великий, який Зеленський обіцяв добудувати в 2023-му, - Казанський 02На збанкрутілому Новинським заводі в Миколаєві іржавіють частини корвета Володимир Великий, який Зеленський обіцяв добудувати в 2023-му, - Казанський 03

“Недобудований корвет, який вже обійшовся платникам податків як мінімум в 20 мільйонів доларів, перебуває на балансі Міністерства оборони. У зв’язку з цим до цього міністерства є низка логічних запитань.

Що конкретно планує робити міністерство, щоб перемістити недобудований корвет з зруйнованого заводу Новинського на інший завод?

Коли і в які терміни це буде зроблено?

Чи можуть в міністерстві оборони підтвердити, що для цього все ще є технічні можливості?” – задає питання Казанський.

На збанкрутілому Новинським заводі в Миколаєві іржавіють частини корвета Володимир Великий, який Зеленський обіцяв добудувати в 2023-му, - Казанський 04
На збанкрутілому Новинським заводі в Миколаєві іржавіють частини корвета Володимир Великий, який Зеленський обіцяв добудувати в 2023-му, - Казанський 05

Також він попросив коментар РНБО.

“Мені здається, Новинський дуже проситься в компанію до Медведчука, Фірташа і Фукса, і давно заслужив цілющі санкції за свою руйнівну діяльність в Україні”, – зазначив медійник.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE