Politerno > Україна і світ > Один з матеріалів Bellingcat щодо “справи вагнерівців” вийде протягом місяця – Грозєв

Один з матеріалів Bellingcat щодо “справи вагнерівців” вийде протягом місяця – Грозєв

  • 6 Вересня, 2021
  • 514 Переглядів
  • 0

Журналіст-розслідувач з Bellingcat Христо Грозєв анонсував вихід розслідування щодо “вагнерівців” у трьох різних форматах. Він додав, що текстовий варіант матеріалу буде оприлюднено протягом найближчого місяця.

Про це поавідомляє Детектор Медіа з посиланням на заяву Грозєва, яку він зробив під час участі у заході MezhyhiryaFest-2021.

Журналіст пояснив, що оскільки останній фільм тематично перетинається з розслідуванням СNN, то в Bellingcat вирішили перенести прем’єру свого. Але текстова версія розслідування щодо “вагнерівців” вийде протягом найближчого місяця.

“Ми готуємо три продукти. Один – двогодинний документальний фільм-розслідування. Він не вийде раніше наступного року, і ми розраховуємо, що це буде фільм, вартий Оскара. Другий – коротший документальний фільм. Це вже медійний продукт, ми випустимо його раніше. Але ми дізналися, що фільм на цю ж тему готує CNN, і вирішили пропустити їх вперед. І текстова версія: вона, ймовірно, вийде протягом найближчого місяця”.

Грозєв також сказав, що команда розслідувачів зверталася до української влади, й безуспішно намагалася отримати коментарі: “Ми звертались до української влади по коментарі, але вони не відповідали. Ми чекали на їхні відповіді півроку. Але я вважаю, що вони зробили багато позитивних речей, аби довести, що ця історія – неправдива, що вони не винні”.

Нагадаємо, розслідувачі Bellingcat відклали прем’єру документального фільму про зрив спецоперації українських спецслужб із затримання найманців російської ПВК “Вагнер”, відомої як “Вагнергейт”.

Також Грозєв нещодавно заявив, що серед опозиційних до режиму Олександра Лукашенка діячів, які перебралися з Білорусі до України, є агенти російських спецслужб.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE