Politerno > Україна і світ > Юлія Тимошенко: на контрасті з іншими

Юлія Тимошенко: на контрасті з іншими

  • 8 Вересня, 2021
  • 1101 Переглядів
  • 0
Тимошенко Ю.В.

Новий політичний сезон дійсно почався. Я вже висловився про кумедний виступ Петра Порошенка на Погоджувальній нараді, який, точно за моїм прогнозом, звинуватив Володимира Зеленського у всіх бідах і гріхах.

Виступ Юлії Тимошенко з трибуни Верховної Ради – зовсім інше. Вона чітко, з цифрами продемонструвала, що в комунальній сфері насувається колапс. Тому що запланованого владою дворазового (!) підвищення тарифів на тепло і газ не витримають 80% наших людей. Про пенсіонерів і говорити нічого – оплата тільки комуналки однокімнатної квартири складе близько 1000 гривень. Люди просто перестануть платити, і бюджет почне схлопуватися.

Але на відміну від іншої опозиції ЮВТ одразу ж запропонувала абсолютно реалістичний шлях недопущення цього лиха.

По-перше, треба заслухати в Раді профільного міністра, щоб зрозуміти, що має намір робити влада крім підвищення тарифів.

По-друге, цільовим чином частину допомоги, яка надходить від МВФ в розмірі 2,7 млрд доларів, спрямувати не на самопіар влади, а на субсидії малозабезпеченим. Тому що фонд субсидій вже практично вичерпаний.

По-третє, повернутися до розгляду законопроекту №4680, розробленого “Батьківщиною”, який передбачає постачання українцям газу українського видобутку за справедливою ціною. Яка виявиться в рази меншою від тієї, що є сьогодні на міжнародному ринку і що намагається нам впихнути влада.

Але головне, Тимошенко перед лицем реальних економічних труднощів пропонує відкинути політичні чвари і задуматися про людей і про країну. В тому числі, і про нову модель влади.

Зрозуміло, я як один з розробників «Нового курсу» упереджений, але з тих пір ніхто з топ-політиків, крім Юлії Тимошенко, так і не запропонував іншого стратегічного плану, що охоплює трансформацію політичної, економічної, оборонної та гуманітарної сфер України.

Олександр Кочетков



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE