Politerno > Україна і світ > ЄС має створити спільний фронт: у Німеччині закликають допомогти Польщі

ЄС має створити спільний фронт: у Німеччині закликають допомогти Польщі

  • 9 Листопада, 2021
  • 589 Переглядів
  • 0

Міністр внутрішніх справ Німеччини Горст Зеєгофер закликає Євросоюз “вжити заходів”, щоб допомогти зупинити приплив мігрантів із Білорусі.

Про це пише TVN24, повідомляє “Європейська правда”.

“Польща чи Німеччина не можуть впоратися з цією ситуацією самотужки. Ми маємо допомогти польському уряду захистити зовнішній кордон. Це має бути завдання Європейської комісії. Я закликаю до дій. ЄС має створити спільний фронт”, – сказав Зеєгофер.

Міністр додав, що підтримує рішення уряду Польщі щодо будівництва постійного загородження на кордоні з Білоруссю.

“Ми не можемо критикувати захист зовнішніх кордонів ЄС. Звичайно, не вдаючись до застосування вогнепальної зброї, але використовуючи інші доступні засоби”, – наголосив він.

Представник Міністерства внутрішніх справ Німеччини Штефан Майєр у свою чергу заявив, що Німеччина могла б “дуже швидко відправити поліцію для підтримки Польщі, якщо буде такий запит”.

Нагадаємо, вранці 8 листопада ситуація на польсько-білоруському кордоні безпрецедентно загострилася. Вранці з’явились повідомлення про велику групу мігрантів, що рухається до кордону у супроводі білоруських силовиків. Вдень сталися перші спроби прориву через кордон.

Надвечір мігранти облаштували табір поруч з кордоном. У Польщі кажуть, що у безпосередній близькості до кордону може перебувати 2-3 тисячі людей. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE