Politerno > Україна і світ > У Польщі скликають війська тероборони на допомогу прикордонникам – сотні білоруських мігрантів прибули на кордон

У Польщі скликають війська тероборони на допомогу прикордонникам – сотні білоруських мігрантів прибули на кордон

  • 8 Листопада, 2021
  • 868 Переглядів
  • 0

У понеділок в інтернеті з’явилися відеозаписи з великою групою мігрантів, що прямують до польського кордону. 

На кадрах можна побачити, як сотні мігрантів йдуть уздовж траси, їх супроводжують білоруські силовики у військовій формі та зі зброєю, деякі з них зі службовими собаками. Мігранти дійшли до паркану на кордоні.

Відповідне відео розмістило Міністерство оборони Польщі, повідомляє “Європейська правда”.

На знятих з вертольота кадрах видно близько тисячі мігрантів, які перебувають у лісі на території Білорусі.

“Група мігрантів наразі перебуває в околицях Кушниці”, – повідомили у міністерстві, маючи на увазі пропускний пункт Кушниці-Брузгі.

Мігранти стоять прямо перед металевим парканом із колючим дротом, який розділяє територію двох держав. Вони поки не намагаються потрапити на польську територію.

З польської сторони видно кілька десятків прикордонників. 

Керівництво військ територіальної оборони Польщі опублікувало сповіщення для учасників загонів територіальної оборони, закликаючи їх ближчим часом бути готовими вирушити на допомогу прикордонникам через очікувану провокацію білоруського режиму.

Відповідне оголошення опублікували в офіційному Twitter.

Учасників загонів просять перевірити своє обладнання та попередити роботодавців і рідних.

Людей, що проживають у прикордонних з Білоруссю воєводствах, просять бути готовими рушати на збір через 6-12 годин, з воєводств у центрі країни – у межах доби. 

Нагадаємо, 29 жовтня парламент Польщі схвалив законопроєкт про будівництво стіни на кордоні з Білоруссю у відповідь на потік нелегалів, які опинилися в пастці у прикордонній зоні через відмову Мінська пускати їх назад на територію країни.

Поляки в Україні зазнають дискримінації щодо свободи віросповідання, доступу до освіти рідною мовою та свободи слова, заявив заступник глави МЗС Польщі Шимон Шинковський вель Сенк

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE